top of page

Základy sommelierství, vína a vinařství v ČR

Kdy

1. listopadu 2025

9:00

1. 11. 2025

1. 11. 2025

Kde

Penzión André, Pod břehy 565, Velké Pavlovice, Czechia

Vstupné:

3298

Kontakt na pořadatele

Základy sommelierství, vína a vinařství v ČR

Kurz doporučujeme všem, kteří s vínem začínají nebo si chtějí utřídit své dosavadní základní znalosti pod vedením špičkového lektora. Jedná se o nejnavštěvovanější kurz Studijního programu SOMMELIER a otvírá dveře do světa vína i k dalšímu studiu.

 

Obsah kurzu

 

Praktická část – intenzivní seminář (8 hodin) pod vedením lektora z řad špičkových sommelierů


Lektor s Vámi podrobně projde všechny lekce. Prakticky budete procvičovat degustaci na čtrnácti vzorcích špičkových vín. Snoubení vína a pokrmů si vyzkoušíte s pěti druhy sýrů.


Teoretická část – online skripta a autotesty k procvičení, nastudujete předem z pohodlí domova, skripta Vám zůstávají k dispozici


  1. Lekce – Sommelier – funkce sommeliera, podpora prodeje, tvorba vinného listu

  2. Lekce – Degustace a hodnotící systémy – senzorické hodnocení, hodnotící systémy

  3. Lekce – Snoubení pokrmů a nápojů – pravidla snoubení, skupiny pokrmů, skupiny vín, vzájemné kombinace

  4. Lekce -  Servis vína – teploty podávání, druhy skleniček a karaf, podávání šumivých, bílých, růžových a červených vín

  5. Lekce – Česká republika – historie, současnost, vinařský zákon

  6. Lekce – Česká republika – vinařské oblasti a podoblasti

  7. Lekce – Česká republika – typické odrůdy


Tím, že budete již teoreticky připraveni, budete vědomosti prohlubovat a lépe si vše zapamatujete.

© 2025 Turistika.cz s.r.o. 

bottom of page