Slovácký festival chutí a vůní

Volný čas

Slovácký festival chutí a vůní nabídne místní speciality i nový pořad o vaření. II. ročník Slováckého festivalu chutí a vůní, který se uskuteční první říjnovou sobotu v Uherském Hradišti, nabídne návštěvníkům tradiční slovácké specialit, bohatý kulturní program i nový pořad Televize Slovácko o vaření nazvaný Špetka Slovácka.

V sobotu 3.10.2015 se od 9.00 hod. opět rozvoní Masarykovo náměstí v Uherském Hradišti  slováckými specialitami našich babiček, maminek a tetiček. Návštěvníci Slováckého festivalu chutí a vůní budou moci ochutnat patenty, vdolečky, pečené  báleše, slováckou zelňačku, bramborový prejt, domácí zabijačku a řadu dalších tradičních pokrmů včetně vína, vinných moštů a burčáku. Letošním zpestřením celodenního folklorního programu festivalu bude prezentace pilotního dílu nového pořadu o vaření nazvaný Špetka Slovácka, kde budou v hlavních rolích vařit babičky a tetičky podle receptů z Kuchařek tradičních pokrmů na Slovácku. Součástí Slováckého festivalu chutí a vůní, který realizuje Region Slovácko, sdružení pro rozvoj cestovního ruchu budou i Selské trhy na Mariánském náměstí a pořad o vaření ve Slováckém muzeu nazvaný „Mrkev nejen na oči, chutěmi vám zatočí!“.

Nenechte si ujít svátek poctivé tradiční slovácké kuchyně, dobrého vína  a živého folkloru.

 www.slovackakucharka.cz









Termíny