Čekárna nejmodernější oční kliniky v Praze se promění v galerii

Výstava, Volný čas

Výstava české umělkyně Yvone Baalbaki oživí prostory nejmodernější pražské oční kliniky. Slavnostní zahájení výstavy čtrnácti obrazů proběhne 24. září v Krči za účasti autorky, primářky kliniky Drahomíry Barákové i světově uznávaného očního chirurga Pavla Stodůlky.

Našim cílem je vytvořit příjemné prostředí nejen v moderních ordinacích, ale i v prostorných čekárnách. Proto si ceníme spolupráce s paní Baalbaki, významnou postavou českého i světového grafického designu, jejíž obrazy se do interiéru recepce ve druhém patře skvěle hodí,“ prozradil Pavel Stodůlka, přednosta sítě očních klinik Gemini.

Yvone Baalbaki absolvovala v roce 1994 Vysokou školu uměleckoprůmyslovou a od té doby nasbírala řadu mezinárodních zkušeností. V České republice je mimo jiné držitelkou ocenění v prestižní národní soutěži Obal roku, vystavovala mnohokrát jak v České republice, tak v zahraničí. Vernisáž s názvem Modrá moře proběhne v krčské klinice Gemini za týden, ve čtvrtek 24. září. Obrazy zde budou k vidění minimálně do konce roku.

„Věříme, že kromě profesionální péče lékařů a celého personálu bude i tato výstava pro naše klienty obohacením a že se při návštěvě kliniky budou cítit co nejlépe. Umělecká díla od menších olejů na plátně až po téměř dvoumetrový obraz MěSSto budou na klinice umístěna do konce roku. Výstava je zároveň prodejní,“ dodala Drahomíra Baráková, primářka oční kliniky Gemini v Praze-Krči.









Kontakty

www.gemini.cz

Termíny