Neděle s Nelinkou v galerii GUD - pozvánka na vernisáž a výtvarný workshop

Výstava, Pro děti

Galerie GUD Vás zdraví po letních prázdninách a již první zářijovou neděli přináší nabitý program. Čeká Vás vernisáž výstavy ilustrací z dětských knih o Nelince spojená s křestem nové knihy Kristiny Hummelové "Nelinka a Jezero nádherných ploutví" (od 14:00 hod) a dále výtvarný workshop "Kouzelnálie očima dětí"(od 15:00 hod). Ten je určen pro děti od 4 let, doporučujeme rezervaci předem na rezervace@galeriegud.cz nebo na tel. 775 745 405. Počet míst je omezen. Vstup na akci je ZDARMA.

Výstava ilustrací z dětských knih o Nelince Vás zavede do kouzelného světa splněných přání - KOUZELNÁLIE. Země, o které se v noci zdá dětem i dospělým. Kde každý dělá, co ho baví a nikdo nikomu nepřeje nic zlého. Do země, kde můžete létat i dýchat pod vodou. Nelinka je odvážná, trochu zbrklá a hodně zvědavá šestiletá holka, která má v plánu procestovat svět a jediné co ji zajímá, je naučit se létat! Více informací na www.onelince.cz.

Program na neděli 6. září 2015:

14.00 křest knihy "Nelinka a Jezero nádherných ploutví" spojený s autogramiádou

Knihu pokřtí herečka a přední česká dabérka Tereza Bebarová, členka souboru divadla na Vinohradech, která propůjčila hlas Nelince v audioknize Nelinka a strom zázraků.

14.00 – 15.00 autorské čtení z nové knihy.  Do kouzelného světa "Kouzelnálie" uvede děti Radek Pokorný, externí umělec Národního divadla v Praze, loutkoherec a mim.

15.00 – 16.30 výtvarný workshop "KOUZELNÁLIE očima dětí"

Pod vedením akademické malířky Marty Hricové, spoluautorky ilustrací knih o Nelince, budou děti na velké plátno tvořit Jezero nádherných ploutví plné barevných rybiček, jezerních víl, vodních rostlin a jiných jezerních pokladů a Kouzelnálii, zemi kde se plní tajná přání. Společné dílo pak bude v galerii GUD vystaveno. Děti si také vytvoří vlastní záložky do knihy nebo jezerní ozdoby inspirované knihou. Vstup ZDARMA.

 









Termíny