MICHAL HORÁČEK - NA CESTĚ

Hudba

MICHAL HORÁČEK – NA CESTĚ 2015

Tento projekt mapuje tvorbu textaře, básníka a producenta Michala Horáčka a především pak písně, které během třicetileté spolupráce vytvořili se skladatelem Petrem Hapkou, ale i s jinými uměleckými partnery. Patří k absolutní špičce toho, co za posledních několik desítek let u nás v hudební oblasti vzniklo. Michal Horáček je básník, antropolog, spisovatel, publicista, ale pro veřejnost je patrně nejznámější jako textař. Napsal mnoho známých textů písní, které povětšinou vytvořil se svým dlouholetým spolupracovníkem, Petrem Hapkou.  Písně z dílny Hapka&Horáček, „produkty s doživotní zárukou“, které prověřil čas, rozhlasový éter i zájem posluchačů mnoha generací, zazní z úst Františka Segrada, Lenky Nové, Ondřeje Rumla a Ruth Horáčkové za doprovodu Petra Maláska a orchestru sólistů.
Tématem je tentokrát životní zkušenost: vypravěčem písňových příběhů je šedesátiletý interpret. Vypráví o tom, co ti později narození dosud neměli příležitost prožít; a to se smutkem i humorem, které jsou vlastní každému velkému vypravěči. "Teprve za soumraku", říká, "je člověk schopen rozeznat na nebi hvězdy. Byly tam i dříve, ale plné světlo dne, které jinak věci vyjevuje, právě ty hvězdy skrývá. Není v tom nutně nějaká moudrost, je to jen schopnost uvidět to, co předtím člověku uniká. Ale i taková schopnost má svou cenu."
Michal Horáček spolu s Lenkou Novou, Františkem Segradem, Ondřejem Rumlem, dcerou Ruth a orchestrem sólistů zavítá do Velkého sálu Záložny v Litovli ve středu 16. září v 19.00 hod. Vstupné v předprodeji 220 Kč, na místě 270 Kč. Vstupenky si můžete zakoupit v TIC při MK Litovel (budova Záložny) na náměstí Př. Otakara 762.





Účinkují

Michal Horáček, Lenka Nová, František Segrado, Ondřej Ruml a Ruth Horáčková

doprovod: Petr Malásek a sbor sólistů





Kontakty

www.mklitovel.cz

Termíny