Meditace Vipassana

Volný čas, Sport, Kurzy, vzdělání, konference

Úvodní kurz do meditace Vipassana pod vedením Thanata Chindaporna

Navštivte úvodní kurz do meditace Vipassana (meditace vzhledu), která využívá všímavost ke změnám ve fungování mozku. Tento druh meditace se zaměřuje především na lepší zvládání stresu a nalezení vnitřního klidu. Kurz povedou zkušení lektoři, kteří Vás naučí základy meditace Vipassana.

Odkaz na program Žlutých lázní: http://www.zlutelazne.cz/cz/program/meditace-vipassana-1117/

Odkaz na fb event:

https://www.facebook.com/events/103699719985021/





Účinkují

Lektoři kurzu

Thanat Chindaporn

Ředitel mezinárodní sekce v klášteře Chom Tong v Thajsku. Thanat byl novicem v Bangkoku a mnichem v Chiang Mai. V roce 1985 nastoupil do meditačního výcviku, a od té doby učí meditaci společně se svou manželkou Kathryn po celém světě

Kathryn Chindaporn

Zkušená učitelka meditace s delší než 20letou praxí. Od roku 1999 přednáší na buddhistické univerzitě v Chiang Mai a vystupovala jako řečník a thajsko-anglický tlumočník v thajských a mexických médiích.

Jonathan Preboy a Anna Scharfenberg

Jonathan Preboy pracoval 6 let jako klinický psycholog v Durbanu (JAR) se specializací na úzkosti a deprese. Meditaci Vipassana začal cvičit v Thajsku v roce 2002, byl vycvičen jako učitel meditace v klášteře Chom Tong. Anna Scharfenberg organizovala od roku 2005 meditační centra v Belgii a Německu, od roku 2008 meditovala v Thajsku. Od roku 2012 učili Jonathan a Anna meditaci společně v Thajsku, Mexiku, Itálii, Španělsku a Jihoafrické republice. V České Republice byli poprvé v roce 2013 a pak 2014. V současné době učí dlouhodobě v pražském centru Tisarana.





Termíny