Festival dřeva Ostrava

Hudba, Sport, Pro děti, Kurzy, vzdělání, konference

Na Slezskoostravském hradě v Ostravě proběhne v sobotu 12. září 2015 (11.30 – 18.00hod.) již XI. ročník Festivalu dřeva.

Bude to výjimečná příležitost vidět v Moravskoslezském kraji jediný kvalifikační závod sportovních dřevorubců světoznámé série STIHL®TIMBERSPORTS® CZECH SERIES. Do Ostravy přijedou nejlepší závodníci z České republiky, a chybět nebude úřadující vicemistr světa Martin Komárek.

Ve STIHL® TIMBERSPORTS® SERIES se soutěží v těchto šesti disciplínách v pořadí:

Springboard, STIHL Stock Saw, Standing Block Chop, Single Buck, Underhand Chop a Hot Saw.

Návštěvníky Festivalu dřeva v Ostravě čekají také zvěřinové hody, odpoledne se na hradě představí legendární rocková skupina Katapult, Václav Fajfr a acustrio a cimbálová muzika Friš. 

Vše doprovodí ukázka klubu sběratelů řetězových pil, jarmark řemesel, Valašské muzeum v přírodě předvede – vrtání potrubí, strouhání šindelů, sekernické zpracování dřeva, výrobu žebříků a výrobu rýn.

Nejen pro děti bude připravena naučná expozice Lesů ČR „Lesní pedagogika“. Klade si za cíl představit všechny činnosti člověka v lese, přiblížit je k přírodě a představit les jako životní prostor. 

Pro děti budou připraveny zábavné atrakce a soutěže. Kromě klasických hmatových poznávaček a skládaček či obrázků základních dřevin bude na děti čekat i malování listů na plátno.

Vstup na Festival dřeva v Ostravě je ZDARMA. 





Účinkují

Skupina Katapult, Václav Fajfr a acustrio a Friš





Termíny