Expediční kamera Pardubice 2022

Film

Salto je král
Zavřete oči a představte si největší vodopády světa. A do toho si představte, že je slaňujete. Je to možné? Ano! Parta kamarádů jejichž společnou výzvou je objevit, dosáhnout a splynout s nespoutanými vertikálními živly se o to pokouší. Cesta k nim představuje často výpravy do neznáma, kde ani ta nejdůslednější příprava negarantuje vytoužený cíl. Jedinou jejich jistotou je síla přátelství, maximální důvěra a pocit sounáležitosti. Bude to však stačit na přechod nejvyšších vodopádů světa?

Boys 1970
Poslední květnový den roku 1970 se kvůli zemětřesení odtrhla značná část severní části šestitisícovky Huascarán Norte a v podobě laviny ledu a kamení pohřbila v základním táboře všechny členy české Expedice Peru 1970. V roce 2019 Marek Holeček a Radoslav Groh vytyčili novou linii na sousední Huandoy Norte a pojmenovali ji Boys 1970 na počest kolegů, kteří zde před půl stoletím zahynuli.   Kwanza – topící se diamant Angoly
Dvojnásobný olympionik Dawson, Jihoafričan Dewet Michau a britský vodák Jake Holland cestují hluboko do srdce válkou zničeného jihoafrického národa, bojují s nemilosrdným počasím a kilometry nezmapovaného terénu, aby se stali jedněmi z prvních kajakářů, kteří zažijí nebezpečné peřeje řek Keve a Kwanza.









Termíny