Dája Šimíčková & Shadde Yadda - „Ta naše swingovka česká“

Hudba

Koncert raných českých swingovek ve stylu písní radostných i bolestných 30. a 40. let. Součástí koncertu je i "malý exkurs" do hudebního (a životního) stylu Československa let 20. i úsměvná připomínka hnutí zvaného "český tramping" s ukázkou co (a jak) se tehdy zpívalo. Program určený pro posluchače neomezeného věku.

Vstupné: 300 Kč / 150 Kč pro seniory (počet vstupenek pro seniory je omezen).

Rezervace tel: 778 482 786, 244 403 129, e-mail: ruzickova@kc12.cz 

Koná se v KC „12“, Pertoldova 10, Praha 4, www.kc12.cz

 

 





Účinkují

Říkej mi to potichoučku, Dívka k rytmu zrozená, Slunečnice a jiné nezapomenutelné písňové kusy z období raného českého swingu z pera Kamila Běhounka, Václava Pokorného, Alfonse Jindry, Slávy Emanuela Nováčka, Bedřicha Nikodéma, Františka Svojíka, Jiřího Traxlera nebo Jaroslava Ježka  zasazené do úsměvného dobového scénáře doplní nezbytné rady Gutha Jarkovského i malá připomínka světových autorů jako Ellington či Gershwin, kteří byli našim českým tvůrcům nekonečnou inspirací, takže i díky nim je tak hezká TA NAŠE SWINGOVKA ČESKÁ.

CHARAKTERISTIKA KAPELY :

Kapela je tvořena špičkovými muzikanty, kteří se celoživotně věnují  interpretaci jazzu a raného swingu, Dája Šimíčková  řadu let interpretovala raný swing a hot jazz po boku Ondřeje Havelky (nejprve v OPSO, poté v jeho Melody Makers - sólově i s vokálním tělesem Sestry Havelkovy, přičemž s komorní formací Melody Makers příležitostně spolupracuje dosud, zatímco Orchestr Sester Havelkových spolu se svým mužem - jeho zakladatelem, aranžérem a kontrabasistou - opustila po více než 20letech spolupráce v r. 2013 a od té doby se interpretaci raně swingového žánru věnuje pouze jako sólistka). 

Kapela Shadde Yadda často spolupracuje s ČT, např. na natáčení dobové hudby k seriálu První republika, její členové ale už v minulosti doprovodili Dáju např. na nahrávce k ústřední písni k českému filmu Protektor nebo se podíleli na natáčení hudby k dalšímu dobovému seriálu Bohéma aj...

Vedle již jmenovaného kontrabasisty Jaroslava Šimíčka, (který je současně autorem veškeré dobové hudby k TV seriálu První republika), patří k výrazným členům našeho ansámblu saxofonista David Fárek, vynikající hráč, sólista, který spolupracuje prakticky se všemi našimi  bigbandy (za všechny alespoň Orchestr Karla Vlacha, Orch. Felixe Slováčka, je též sólistou např. Českého Národního Symfonického orchestru aj...)

Kytarista Jiří Kovář, dlouholetý spolupracovník z dob mnohaletého působení v Orchestru Sester Havelkových, s nímž Dáju (kromě angažmá v kapele Prime Time Voice tvořené vokálním triem a trojicí instrumentalistů) aktuálně pojí i několik komorních projektů vytvořených pro seniorské publikum (zpěv + kytara), např.: "Noc pod hvězdami aneb písně z dob počátků českého trampingu" nebo "Melodie stříbrného plátna". Pro svou hudební všestrannost a neobyčejnou muzikantskou invenci je vyhledávaným studiovým hráčem.

Hraje-li kapela v pětičlenné sestavě, pak sedí za bicími Jan Dvořák, vyhledávaný bubeník s bohatými zkušenostmi z nejrůznějších pražských i mimopražských jazzových uskupení  spolupracující např. s Orch. Felixe Slováčka nebo s kapelou Noční optika. Zároveň je řadu let stálým členem jazzové vokální formace Prime time Voice, v níž spolupracuje nejen s Dájou coby sopranistkou vokálního tria, ale i se všemi výše uvedenými hudebníky.

http://www.dana-simickova.cz/shadde-yadda.htm 





Kontakty

www.kc12.cz

Termíny