Přednáška o cestě člověka z přírody do krajiny

Volný čas


Metodické centrum zahradní kultury Národního památkového ústavu v Kroměříži zve do Květné zahrady na pokračování dalšího ročníku přednáškového cyklu Zahradní kultura v souvislostech.

V říjnu se uskuteční přednáška s názvem Cesta člověka z přírody do krajiny.

Filozofická úvaha o minulosti, přítomnosti a budoucnosti nejen krajinářské architektury, ale tak trochu celého lidstva. Člověk se stal fenoménem, který výrazně Zemi proměňuje a jeho stopy jsou nepřehlédnutelné. Z přírody, jako harmonické jednoty, vytvořil svou činností nejrůznější typy „krajin“, které musí udržovat, aby se nevrátily přírodě. Krajinářská architektura se tedy vyvinula z dlouhodobé činnosti člověka jako umělecká disciplína, ale stále více se ukazuje, že její důležitost umění nedozírně přesahuje.

Přednáška se snaží zachytit mezníky, kdy člověk začal krajinu vnímat, kdy ji začal vědomě přetvářet, ničit a kdy ji bude chránit. Zkusíme odhalit první okamžiky vztahu člověka k přírodě a odhadnout budoucnost až do 30. století.

Přednášející: Ing. Petr Mičola, krajinářský architekt, působí v ateliéru Gerten s. r. o.

Místo konání: přednáškový sál vstupní budovy Květné zahrady v Kroměříži.

Vstupné: 30 Kč, vstup zdarma pro držitele celoroční vstupenky do Květné zahrady (je nutné při vstupu do sálu fyzicky předložit)

Informace o akci můžete sledovat i na Facebooku.









Termíny