Gastronomické slavnosti M. D. Rettigové

Volný čas

Po letech okouzlení mezinárodní kuchyní se naše gastronomie čím dál častěji vrací k tradičním českým pokrmům a je zřejmé, že dobře uvařená česká jídla z kvalitních surovin mohou oslovit i zahraniční návštěvníky a dokonce se pro ně stát jedním z lákadel.

 

Legendou české kuchyně je Magdalena Dobromila Rettigová, která v obrozeneckých letech povýšila vaření nad rámec kulinářského díla jako výraz osobnosti a národní hrdosti. Hospodyňky učila, aby jídlo bylo nejen chutné, ale i estetické, snažila se přimět zkušené kuchařky, aby nepodléhaly stereotypu a experimentovaly. Tyto stále moderní požadavky provází gastronomické slavnosti, pořádané k poctě a oslavě jedné z nejslavnějších litomyšlských žen.

Tuto akci vám přináší Gastronaut.cz.









Termíny