Glass art festival

Volný čas

Glass art festival rozsvítí o víkendu Prahu

Druhé pokračování úspěšného projektu na podporu tradiční produkce skla, bižuterie a skleněných komponentů Glass Art Festival s podtitulem „Rozsviťte Česko“ se uskuteční v několika českých městech v letošním roce v září. Jak již název napovídá, festival se letos kromě skleněných korálků zaměří na lustry a svítidla. Novinkou eventu pořádaného agenturou CzechTourism je forma prezentace v podobě road show, která odstartuje v Libereckém kraji a přes kraje Karlovarský, Jihomoravský a Jihočeský dorazí do svého cíle v Praze.  Součástí putovní expozice originálních a luxusních svítidel je i „pocitová výstava“ zobrazující genezi vzniku svítidla jako uměleckého díla od návrhu, výrobu až po prezentaci hotového produktu. Na programu jsou dále zajímavá hudební vystoupení a zábavní programy pro všechny generace. Současně bude na všech místech probíhat veřejná sbírka a prodej náramků ze skleněných korálků na podporu nadačního fondu FEMINA. 

Program:  Prostory ORBIS MEDIA CENTRE se na víkend změní na místo, kde se návštěvníci mohou poradit s lékaři, ale i již vyléčenými pacientkami o problému rakoviny prsu, naučit se správnému postupu samovyšetření a také se dozvědět vše o možnostech estetického řešení rekonstrukce po ablaci prsu.

Konzultace týkající se rakoviny prsu zajistí přední čeští odborníci zabývající se touto problematikou:

MUDr. Miroslava Skovajsová, PhD.,předsedkyně Asociace mamodiagnostiků ČR, primářka BREAST UNIT PRAGUE, (www.buprague.cz)

prof. MUDr. Jan Daneš, CSc., místopředseda Komise pro screening nádorů prsu MZ ČR, přednosta Radiodiagnostické kliniky 1. LF UK a VFN v Praze, vedoucí Mamodiagnostického centra v Berouně (www.mamocentrum.eu)

Praha:  ORBIS MEDIA CENTRE, CZECH TOURISM Vinohradská 46, Praha 2, 10 – 18, 00 hodin

V rámci druhého ročníku GLASS ART FESTIVALU pořádaného agenturou Czechtourism je road show GAF kamiónu doprovázena výstavou a workshopem českých výrobců skleněných perel a bižuterie, kteří návštěvníkům ochotně předvedou, a také naučí, základy korálkování a výroby drobných produktů z bižuterijních komponentů.

Pokud na své pouti po stáncích s korálky získají alespoň 5 razítek vystavovatelů, vyplní své iniciály na určené místo v růžovém letáku a vhodíte jej do příslušné schránky, budou zařazeni do velkého slosování dne 24.9.2012 v Divadle Bez Zábradlí.

Výhra: VÍKENDOVÝ POBYT PRO ČTYŘČLENNOU RODINU V UBYTOVACÍM ZAŘÍZENÍ V ČR, OCENĚNÉM V RÁMCI SOUTĚŽE PORTÁLU KUDY Z NUDY.









Termíny