NEJVĚTŠÍ VÝSTAVA LEGO SOCH V ČR ZAČÍNÁ TUTO SOBOTU V GALERII HARFA

Výstava

LEGO festival bude Galerie Harfa hostit od 15. září do 14. října. Kromě soch a hlav z LEGO kostiček nabídne po celou dobu trvání festivalu také výstavu LEGO modelů z řad veřejnosti, historii stavebnice LEGO, hernu a kino. Bohatý doprovodný program je připraven na 3 soboty - 22. 9., 29. 9. a 6. 10. Po celou dobu trvání festivalu nabídnou obchody BAMBULE, LEGO WEAR a DATART slevy na produkty spojené s tématikou LEGO. 

LEGO festival v Galerii Harfa ukáže, že z LEGO kostek je možné postavit naprosto cokoliv. Ať už to jsou sochy zvířat jako například medvěd, žirafa, dinosaurus nebo hrdinové Toy Story či Star Wars. Z LEGO kostiček byly vytvořené také hlavy známých osobností – herců, zpěváků i politiků. Uvidíte například Michaela Jacksona, Mr. Beana či Laurela a Hardyho. 

Autorem soch je Dirk Denoyelle z Belgie, jeden ze 13 certifikovaných LEGO builderů/stavitelů na světě. Fanoušci LEGO budou mít jedinečnou příležitost se s ním osobně setkat v sobotu 22. 9. odpoledne, kdy je seznámí se svým uměním a představí svá díla. 

V rámci doprovodných programů mohou návštěvníci zhlédnout módní a taneční přehlídku dětského oblečení LEGO Wear, navštívit hrací zóny LEGO Ninjago a LEGO Friends, zahrát si LEGO hry na konzolích Xbox360 aPlaystation 3, nebo zhlédnout ukázku LEGO robota. V rámci festivalu se rovněž představí CK Neckermann pořádající zájezdy do LEGOLAND v Německu a také vás k návštěvě pozve SOUKROMÉ MUZEUM LEGA v Praze. 

„Připravili jsme také řadu soutěží, díky kterým mohou návštěvníci LEGO festivalu získat zajímavé ceny. Vystavovatelé LEGO modelů z řad veřejnosti budou soutěžit o 3 hlavní ceny – zájezdy do LEGOLAND. Jednoho vítěze určí certifikovaný LEGO builder, druhý vítěz vzejde z hlasování návštěvníků LEGO festivalu a třetího vyberou hlasující na internetu – speciální LEGO stránky http://galerieharfa.cz/lego,“ říká Martina Tlustá, marketingová koordinátorka Galerie Harfa. 

Vedle Info stánku v Galerii Harfa je umístěna mozaika loga LEGO sestavená z LEGO figurek. Na konci festivalu bude odměněno 5 tipujících, kteří co nejpřesněji odhadnou, kolik figurek bylo použito pro sestavení mozaiky. V rámci doprovodných programů se budou konat další soutěže o zajímavé ceny. Každý den bude vylosován jeden návštěvník festivalu, který obdrží stavebnici LEGO. 

„Tento LEGO festival by si děti ani jejich rodiče určitě neměli nechat ujít,“ dodává Pavel Skorčík, ředitel Galerie Harfa.

 

 

Z historie LEGO

LEGO group vznikla již v roce 1932, tehdy se ale zaměřovala na výrobu dřevěných hraček. Zlom nastal v roce 1947, kdy majitelé firmy Ole Kirk a jeho syn Godfred Christiansenové obdrželi vzorek samojistících kostek z Británie. Plast ale ještě několik let prohrával s tradičním materiálem dřevem, navíc bylo zaklapávání jednotlivých kostek poměrně omezené a zákazníci stavebnice vraceli. Až v roce 1954 se legu začalo dařit a to poté, co byly vyřešeny jeho technické nedostatky a kostičky byly přepracovány do podoby, jak je známe dnes. Z LEGO stavebnic se stal celosvětový fenomén, se kterým vyrůstaly miliony dětí po celém světě. A i výroba lega se stala mezinárodní – výrobní závody jsou v Dánsku, Švýcarsku, USA, Jižní Koreji, Maďarsku, ale také v Česku v Kladně. (zdroj www.svetlega.cz)

www.galerieharfa.cz









Termíny