DOBROČINNÁ AUKCE VÝTVARNÝCH POČINŮ SLAVNÝCH OSOBNOSTÍ PROBĚHNE V GALERII HARFA

Výstava

Herci, zpěváci, režiséři a sportovci, kteří se zúčastnili nedávno proběhlého turnaje osobností v kroketu na střeše Galerie Harfa, věnovali do aukce své vlastnoručně namalované obrázky s tématem “naděje”. Obrázky jsou již nyní vystaveny v restauraci Culinary Aroma v Galerii Harfa, kde se také uskuteční jejich prodej – v sobotu 15. září od 15 hodin. Dobročinná aukce je přístupná široké veřejnosti. Její výtěžek bude věnován na provoz centra Klokánek v Praze – Štěrboholích.

Klokánky jsou zařízení, ve kterých žijí na přechodnou dobu děti, jež nemohou být ve své vlastní rodině. Jejich cílem je umožnit dětem život v rodinné péči místo té ústavní. První Klokánek vznikl v roce 2000, v současné době je jich po celé zemi 16 s 320 místy pro děti různého věku. Od svého vzniku přijal Klokánek na 3 000 dětí.

“Turnaje osobností Harfa Kroket se kromě tváří známých z titulních stran novin a časopisů zúčastnilo také na 30 dětí z pražských Klokánků. Některé děti byly přímými účastníky kroketového souboje, další měly neméně důležitý úkol – povzbuzovat jednotlivé týmy fanděním,” říká Silvie Soukalová ze společnosti Lighthouse.  

Turnaj, kterého se nakonec zúčastnilo 10 dvojic/trojic, vyhrála smíšená dvojice (osobnost + dítě z Klokánku) ve složení Vítek Karas (režisér, např. pohádky Micimutr) a Adélka Gabčová. Z druhého místa se radovala trojice Ilona Svobodová, kterou ve druhé části turnaje nahradil houslista Ondřej Lébr a Petr Pražan. Bronzovou příčku vybojovali herec Jan Šťastný a Nikola Heráňová z Klokánku.

Turnaj osobní účastí podpořili a obrázky, které se budou dražit v aukci, nakreslili:

herci a herečky: Veronika Freimanová, Ilona Svobodová, Veronika Jeníková, Andrea Kerestešová, Tereza Voříšková, Klára Jandová, Lenka Zahradnická, Marika Šoposká, Jana Bernášková, Markéta Frösslová, Ivana Jirešová, Bára Petrová, Jan Šťastný, Jiří Dvořák a Martin Stránský; 

další osobnosti:  režiséři Vít Karas a Karel Janák, zpěvačka Lenka Dusilová, zpěvačka a tanečnice Radka Pavlovčinová, Miss 2004 a moderátorka Jana Doleželová, violoncellistka Terezie Kovalová, výtvarnice Klára Tesařová, zpěvák Ondřej Ruml, houslista Ondřej Lébr, klavírista Miroslav Sekera, klavírista Tomáš Kačo, psychiatr Marek Šusta a moderátor a "Laserman" Richard Mach; 

a sportovci:  Adéla Sýkorová, střelkyně (bronzová medailistka z LOH v Londýně), Jitka Bartoníčková, atletka (bronzová medailistka z ME v atletice 2012 ve štafetě 4 x 400 m, bronzová medailistka z halového MS 2010 ve štafetě 4 x 400 m) a fotbalový internacionál a trenér Radek Bejbl.

„Věříme, že tato dobročinná aukce přiláká širokou veřejnost, která může získat nejenom zajímavý výtvarný otisk známé osobnosti, ale zároveň pomoci dětem, pro něž šťastné dětství není běžným standardem,“ dodává Silvie Soukalová.

www.galerieharfa.cz









Termíny