program Husitského muzea na září

Výstava, Volný čas, Pro děti

Již tento pátek v Husitském muzeu v Tábořese od 17:00 koná vernisáž výstavy Nové sdružení ve Staré radnici. Vystaveny budou díla malířů, sochařů, grafiků a fotografa, členů Nového sdružení pražských umělců.

V rámci Táborských setkání jsme si pro Vás připravili nové muzejní hry.Na pokladně muzea bude k vyzvednutí mapa s hravými úkoly „Poznej město s rytířem Rolandem“, cestou na hradní věž bude možné plnit "Úkoly krále Zikmunda" a na gotickém sále ve Staré radnici si vyzkoušíte, jaké to asi bylo být Táborským radním. Veřejnosti představíme jako ochutnávku první zastavení ve středověkých chodbách. Těšit se mohou na klevetivé ženy v žaláři pod radnicí a na horníka hloubícího lochy pod náměstím.

V sobotu 15. září od 15:00 pokřtíme knížku pro všechna práčata Husité. Z knihy přečte herec Jan Potměšil, zajímavosti o vzniku publikace představí Klára a Honza Smolíkovi.

Od soboty 15. září bude také možné zhlédnout výstavu Slavné domy a stavby Františka Bílka a manželů Petříkových, která je uspořádána k 140. výročí narození Františka Bílka a 130. výročí narození Teodora Petříka.









Termíny