Sokolovská čurda - 10. ročník

Divadlo

Pondělí 24.9.2012

 19:00 – Dvě veselé kopy aneb „2x 60“, podle bratří Justů, 105 minut (přestávka). Divadlo bez zákulisí, Sokolov. Představení s hromadou legrace a se špetkou vzpomínek.

 Čtvrtek 27.9.2012

 18:45 – UVÍTÁNÍ ÚČASTNÍKŮ A ZAHÁJENÍ PŘEHLÍDKY

 19:00 – Amadeus, Peter Shafler, 130 minut (přestávka). Rádobydivadlo Klapý, Libochovice. Amadeus není hra historická a nevypovídá o Mozartovi. Autor Peter Shaffer nepsal rekonstrukci historické skutečnosti, ale výpověď o současném světě, o současném průměrném člověku dneška. A tím současným člověkem myslí především Salieriho. Salieri je pro autora studií zla, které se rodí z moci, fanatické ctižádosti, z morálky založené na mechanizmu odměněné ctnosti.A proto veškeré podobnosti s historickými postavami a ději začínají i končí pouze u Mozartovy hudby

22:15 – 22:45 - rozborový seminář

  

Pátek 28.9.2012

  

10:00 – Tři mušketýři, A. Dumas, D. Hrbek, J. Janků, 120 minut (přestávka). Ty-já-tr/NAČERNO, Praha. Hudební komedie. Neuvěřitelná divadelní parafráze jednoho z nejslavnějších románů světové literatury. Klasika, která se splašila dříve než D´Artagnanův kůň a kterou už nikdo nezkrotí. Romantický příběh, který se dostal do nesprávných rukou. Do rukou svých vlastních hrdinů! Pány Athose, Porthose, Aramise a D´Artagnana není třeba blíže představovat. Známe je všichni ze slavného literárního díla. A v tom to právě je. Co když se Dumas spletl, co když některé věci správně nepochopil…..!? Pojďme se na celou kauzu podívat ještě jednou a bez růžových brýlí!

12:35 – 13:15 - rozborový seminář

13:15 – 14:15 – přestávka na oběd

 

14:15 – 4 tváře pro vraha aneb To nerozeznáte Picassa od Knížáka, Petr Rálek,  95 minut (přestávka), Úplně nenormální ochotnický spolek, o.s. Liberec. Komedie se zpěvy o tom jak amatérský detektiv a profesionální losangeleský lůzr Phil Marlowe přichází vyšetřit ztrátu Picassova obrazu v domě místního bosse a události se dávají do pohybu: semelou vše, co jim stojí v cestě, do jemně kořeněného turistického salámu, na němž si dnes večer pochutnáte. Divákům v předních řadách doporučujeme pláštěnky proti potřísnění krví. Důležitá informace: ve hře není ublíženo žádnému živému zvířeti. Všechna prolitá krev je naše vlastní, ten mrtvý orel se nepočítá a fíkus není zvíře.

16:30 – O čarovném kameni, Václav Beran, 45 minut (bez přestávky). DOS Komedia Rotava. Pohádka o zbrklém Matějovi, který se po hádce s línou Kristýnkou vydává do černého lesa, aby získal čarovný kámen, který léčí všechny neduhy. Dojde ke třem čarodějnicím, které kámen vlastní, ale získat se mu ho nepovede a je zaklet do stromu. Kristýnka se po čase vydá Matěje hledat a díky své lásce k němu se jí ho podaří vysvobodit. Oba se šťastně vracejí domů k dědečkovi  sice bez čarovného kamene, ale s poznáním, že láska a tolerance jsou důležitější než kouzla. 

17:30 – 18:30 - rozborový seminář

19:00 – UVÍTÁNÍ ÚČASTNÍKŮ A ZAHÁJENÍ PŘEHLÍDKY

19:15 – Úžasná svatba, Martin Fahrner, 120 minut (přestávka). Amadis, Brno. Situační komedie. Na tuhle svatbu hned tak nezapomenete! Ostatně není divu, protože když se člověk snaží, aby něco bylo naprosto dokonalé a úžasné, nakonec se mu to vždy vymkne z rukou!V den svatby se ženich probudí v posteli ve svatebním apartmá se zcela neznámou dívkou. Protože jeho nastávající má dorazit během několika minut, začne vymýšlet plán, jak vše zakamuflovat a na poslední chvíli svou svatbu zachránit.

21:45 – 22:15 - rozborový seminář

 

Sobota 29.9.2012

10:00 – Muž sedmi sester, Havlíček, Glaser, Šubrtová, 110 minut (přestávka). SemTamFór, Slavičín. Erotická groteska. Emil Škvor a jeho kamarádi tvoří partičku, ve které zahání nesnesitelnou nudu svých životů vymýšlením šílených kanadských žertíků. Jejich život nabere nečekané obrátky, když se Emil rozhodne provést největší „vtip“ svého života: svést během jediného týdne sedm sester. Škvor za vydatné spolupráce svých kamarádů vmanipuluje dívky postupně do mezních situací, ve kterých jim „nezbývá“ než podlehnout…

13:30 – 13:30 - rozborový seminář

13:30 – 14:30 – přestávka na oběd

14:30 – Trumf, I. A. Krylov, 55 minut (bez přestávky). DS. K. Čapek Děčín. Veršovaná fraška. Do pokojného ruského carství vtrhne německý agresor Trumf se svou armádou. Car Vakula mu výměnou za pokojný průběh okupace nabídne ruku své dcery Sentimenty. Ta ale miluje bázlivého Šantalu.

16:30 – 17:00 - rozborový seminář

18:30 – 18:45 – SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ

18:45 – Alibisti aneb španělsky snadno a rychle, Vl. Hartlová volně podle předlohy Neila Simona, 130 minut (přestávka). Dostavník Přerov. Konverzační komedie již tradičně upravená po svém a proležená zpěvem. Čtyři manželské páry se dostanou do prekérní situace, zvolí přátelství, kariéru, reputaci, alibismus nebo hrdinství? Pravda je ale to nejtěžší, co lze lidem předložit, aby tomu věřili, zaskočení přátelé tedy na jevišti roztočí kolotoč lží a vytáček. A protože lhaní je činnost nejnáročnější na paměť a fantazii, nebude o zajímavé situace nouze.

21:15 – 21:45 - rozborový seminář

22:00 - do rána  – společenský večer 

 

Neděle 30.9.2012

 

10:00 – Madam Colombová zasahuje aneb kam zmizel ten diamant, Jan Váchal, 90 minut (přestávka). Divadelní scéna DK Ostrov.  Bláznivá konverzační krimikomedie točící se okolo ukradeného diamantu. Hra, jejíž děj se odehrává na starém zámku v nejmenovaném anglickém hrabství, prvoplánově těží z obvyklých žánrových klišé, jako jsou mírně retardovaný lord, sarkastický komorník, zmatkující služebnictvo a na první pohled nic nechápající zámečtí hosté. Zdánlivě obvyklé schéma je však absurdně rozehráno v dialozích jednotlivých postav. Přestože se nikdo ze zúčastněných nechová zcela normálně, nakonec se přece jen rafinovaná loupež vyřeší. 

12:00 – 12:30 - rozborový seminář ( příprava závěru )

13.30 - ZÁVĚR PŘEHLÍDKY – vyhlášení „čurdy“

 

Vstupné na jedno představení Kč 65,-

Vstupné – pohádka                 Kč 30,- (dospělí)  Kč 15,- (děti)









Termíny