Auta za Berlínskou zdí aneb VI. ročníku IFA srazu v Potštejně

Volný čas, Pro děti

Zveme vás, obyvatele Orlických hor i Podorlicka, turisty i nadšence do veteránů, na přehlídku historických vozidel s názvem Auta za Berlínskou zdí. Koná se v sobotu 18. srpna 2012 v rámci VI. ročníku IFA srazu v Potštejně. Vozidla budou vystavena v centru obce, na Bělisku, od 10:30 do 13:00 hodin.

Podle slov hlavního organizátora Radka Lakmayera z pořádajícího Spolku sběratelů a provozovatelů vozidel IFA z Potštejna a blízkého okolí půjde jako každoročně „o jedinečnou akci, neboť žádný jiný sraz v ČR ani okolních státech se na kompletní produkci „DDR“ strojů nezaměřuje!“

 

Vzhledem ke zkušenostem z minulých ročníků předpokládají pořadatelé opět vysokou návštěvnost – okolo 100 plně funkčních historických vozidel, a s tím související nevídanou podívanou, kterou každoročně vyhledávají mladí i staří, rodiny s dětmi, fandové do veteránů i kolemjdoucí turisté…

 

Podrobný program a veškeré další informace (vč. fotogalerií z loňských ročníků) naleznete na www.ifasraz.potstejn.cz.

 

Letošní sraz zpestří večerní komponovaný program pro účastníky i širokou veřejnost v KEMPU U ZÁMEČKU, mezi Potštejnem a obcí Záměl: V 19:00 proběhne zboření „Berlínské zdi“ a „spřátelení“ obou, dosud rozdělených německých stran. Následovat bude volná zábava, jídlo, pití, a to vše za živé hudební produkce kapely ROBUR ROCK.

 

Přijďte se podívat!





Účinkují

Produkce východoněmecké automobilky IFA zahrnovala kromě dobře známých Trabantů a Wartburgů též motocykly MZ, nákladní vozy Robur, Garant, IFA a dále též Multicary, traktory a další techniku. Na druhé straně „Berlínské zdi“ budou stát dobové vozy Volkswagen, Mercedes a další.

 





Termíny