Toulky barokní Evropou

Hudba

Dovolujeme si Vás co nejsrdečněji pozvat na sérii koncertů v kostele sv. Jana Nepomuckého v Kutné Hoře.

Kutná Hora je proslulá především svými gotickými dominantami, kostel sv. Jana Nepomuckého je však neprávem opomíjeným skvostem barokní architektury stříbrného města.

Vystavěn byl podle plánů proslulého architekta F. M. Kaňky v letech 1734-1754. Kostel je jedinou chrámovou barokní novostavbou v Kutné Hoře. Je zároveň jediným kutnohorským kostelem, který byl postaven a vybaven v jediném stylu (= je slohově intaktní) - pozdním baroku s prvky rokoka a barokního klasicismu. V této církevní památce se nachází překrásná díla malíře F. X. Palka (autor malířské výzdoby kostela sv. Mikuláše na Malé Straně) a sochaře F. I. Platzera (jeden z nejvýznamnějších sochařů období baroka v Praze). Přes svůj nenápadný zevnějšek vás kostel překvapí příjemným tlumeným světlem a přívětivou atmosférou a výtečnou akustikou.

Všech těchto atributů dokonale využije při svých vystoupeních komorní soubor Musica Organum.

Profesionální komorní soubor (varhany, soprán a trubka) interpretuje hudbu 17. a 18. století, a to jak duchovního, tak světského charakteru stylovým provedením.

Soubor Musica Organum vznikl v roce 2008 rozšířením původního dua varhaníka Jiřího Šona a trompetisty Petra Juráška, kteří se rovněž věnovali koncertům barokní hudby, o sopranistku Kateřinu Hájkovou.

V této podobě a složení vystupuje Musica Organum na koncertech barokní hudby s programem napříč hudební barokní Evropou ve skladbách J. S. Bacha, G. F. Händela, A. Scarlattiho, H. Purccela, J. D. Zelenky, P. J. Vejvanovského a dalších.

Koncerty se uskuteční v  termínech 14. 7.; 28. 7.; 4. 8. a 25. 8., vždy od 19:00 hod.





Účinkují

Musica Organum - Petr Jurášek, Kateřina Jurášková, Jiří Šon

Další dokumenty k akci

  




Kontakty

www.guide.kh.cz

Termíny