Jolana Kimlová - FOTOGRAFIKA

Výstava

Malířka, výtvarnice, fotografka. Narodila se 12.11.1967 v Praze. Zde také vystudovala v roce 1994 na VŠUP u prof. Jana Solpery obor knižní kultura a písmo. Absolventským dílem byla kniha Iniciály. Ta získala ocenění v soutěži Nejkrásnější kniha roku (PNP Praha 1995). Zúčastnila se mnoha soutěží ve kterých získala řadu ocenění. Věnuje se malbě, kresbě, volné i užité grafice a fotografii. Nejraději tvoří v jižních Čechách. Přijala pozvání na řadu kolektivních výstav nejen u nás, ale i v zahraničí (Vídeň, Paříž) a uspořádala již čtyři samostatné výstavy. V době své páté samostatné výstavy se účastní svými obrazy i mezinárodně významné kolektivní výstavy VLTAVOTÝNSKÉ VÝTVARNÉ DVORKY.
Pátá samostatná výstava ponese název FOTOGRAFIKA. Autorka o výstavě říká sama: „Tak si tak chodím po krajině, podél řek i ulicemi. A většinou potkám něco zajímavého. Třeba písek, kameny, šmouhu na zdi, v zimě sníh a ledy atd. Je toho nepřeberně mnoho k pozorování. Chodím s fotoaparátem. Na místě, které mne zaujme si hraji. Přitom výtvor fotím jak vzniká a mění se. Někdy se na tato místa vracím a pozoruji, jak si příroda pohrává s mým dílem. Doma u počítače si hraji dál v Zoner Photo Studiu. Vyfocený objekt, zážitek, různě upravuji. Pohrávám si s barvami, kombinuji a vytvářím různé pocity. Důležitý je pro mne výraz.“
Výstavu FOTOGRAFIKA můžete navštívit v galerii Hrozen v Českých Budějovicích. Vernisáž proběhne 10.7.2012 v 17:00 hodin. Výstava potrvá do 4.8.2012 a otevřena bude Út - Pá 10:00 - 13:30 a 14:00 - 18:00 hod. a So 9:00 - 12:00 hod.





Další dokumenty k akci

  




Termíny