Slavné divadelní hra OTMOROZKI v režii legendárního režiséra Kirilla Serebrenniková

Divadlo

12. září bude na scéně divadla HYBERNIA uvedena divadelní hra OTMOROZKI (Parchanti) v provedení akademického studia MCHAT a divadelního projektu Sedmé studio (Seďmaja studija) v režii Kirilla Serebrennikova.

Následně 13. září toto představení zahájí Plzeňský festival DIVADLO.

Hra Otmorozki, kterou společně napsali Kirill Serebrennikov a Zachar Prilepin na motivy Prilepinova díla (včetně kontroverzního románu Saňkia), obdivuhodně plasticky a nekompromisně zobrazuje mládež, narozenou na konci 80. let — jsou to ti, kteří vychází do ulic a celou silou nelítostného mládí volají po svobodě, pravdě a konec konců i po vlasti.
Právě oni jsou označování jako Otmorozki.

„Divadelní představení je vědomě oproštěno od občanského patosu – je provokativně antispolečenské, antiestetické, pobuřuje nestandartní lexikou a řinčením pouličních zátarasů, které nic a nikoho nezastavují, ale naopak se zdá, že ruší všechny existující zákazy – a to jak fyzické, tak morální. K lecčemu přivyklí evropští diváci při premiéře divadelní hry Otmorozki v Berlíně nepohnutě a konsternovaně sledovali představení, doslova jako ve stavu omráčení. „To přece není možné,“ zašeptal kdosi anglicky,“ uvedl časopis Novoje vremja/New Times.

V roce 2012 představení Otmorozki získalo ruského divadelního Oskara – cenu Zlatá maska za nejlepší dramatickou práci malých forem.





Účinkují

Režie – Kirill Serebrennikov

Hrají:

Filip Avdeev, Evženie Afonská, Artur Bezčastný, Anton Vasiljev,

Taťána Vladimirová, Alexandr Gorčilin, Jana Irtěňjevá, Dmitrij Komov, Nikita Kukuškin, Fjodor Lavrov, Jurij Lobikov, Světlana Mamreševá, Rinal Muchametov, Marie Pojezžajevá, Alexandra Revenko, Charald Rozenstrem, Ilja Romaško, Kateřina Steblina, Ivan Fominov, Arťom Ševčenko, Roman Šmakov

Další dokumenty k akci

  




Termíny