Do Kutné Hory za Jagellonci 28.7. 11:30 nad 40 let

Výstava, Volný čas, Turistika

Vydejte se s náhodou do Kutné hory na unikátní výstavu, která Vás prostřednictvím uměleckých děl přenese o více než pět století zpět do doby, kdy ve střední Evropě vládl rod Jagellonců. Vychutnejte si soukromou komentovanou prohlídku s průvodcem. 

Své nové zážitky pak prodiskutovat u kávy a lehkého občerstvení s dalšími, kteří milují umění a nechtějí už chodit po výstavách či muzeích sami. 

když se řekne „Europa Jagellonica"
Jde o výstavní projekt, který představuje umění a kulturu ve střední Evropě na přelomu pozdního středověku a raného novověku a to v širokých mezinárodních souvislostech.
Výstava obsahuje na 200 mimořádných uměleckých děl středoevropské provenience, z nichž větší část je dnes roztroušena ve sbírkách významných muzeí umění v Evropě i USA, kde patří k divácky přitažlivým mistrovským dílům. Nezanedbatelná část se však stále nachází na místech svého původního určení, tj. v kostelech, kaplích, radních sálech apod. Převážná většina z nich dosud v zahraničí nebyla vystavena.
Díky podpoře Středočeského kraje se může česká verze výstavy uskutečnit v Kutné Hoře, autentickém prostředí, kde byl první český král z rodu Jagellonců Vladislav II. roku 1471 zvolen zemskými stavy.

jak bude výlet mezi Jagellonce probíhat?
Sejdeme se 28.července mezi 11:15-11:30 u pokladny GASK na adrese: Barborská 51-53, Kutná Hora.

  Cena pro členy klubu náhoda   400 Kč bez DPH
  Základní cena   500 Kč bez DPH

 ženy a muži nad 40 let 

http://www.nahoda.com/stranka-nahoda-v-kutne-hore-311









Termíny