Divadlo D21

Divadlo, Praha

Divadlo D21 je od roku 2012 samostatným nezávislým divadlem, které navázalo na dlouholeté působení Malého Vinohradského divadla a vyšlo z něj.

S novým názvem začalo Divadlo D21 budovat i svou novou tvář, spojenou s jasným dramaturgickým směřováním a uměleckými ambicemi.

Divadelní soubor zúročuje své mnohaleté zkušenosti a experimentální přístup a společně s uměleckým šéfem Jiřím Ondrou vytváří autorský koncept divadla, který nachází osobité scénické výrazové formy a vlastní témata.

Již druhou sezónu se v okruhu našeho zájmu nacházejí celospolečenská témata a živá tvůrčí polemika o nich, kterou započal cyklus inscenací Π-ČOU KE ZDI. Ať už se jedná o témata z nedávné minulosti, náměty společensky „nepříjemné“ či kontroverzní, svým sdělením chceme hlavně inspirovat k různorodým názorům a diskusím. Výrazným motivem je pro nás samotná „tvůrčí osobnost“ – svou pozornost cílíme na notoricky známé (a to nejen literární) osobnosti, které jsou nahlíženy z nové a netradiční perspektivy.

Inscenujeme nejen klasické dramatické nebo dramatizované texty, ale především texty současné a původní, které vznikají přímo pro nás. Všechny předlohy jsou východiskem pro výrazné režijní, ale i herecké výpovědi.

V linii dětského divadla oslovujeme diváky hledáním současných původních pohádek, pohádek málo nebo méně známých a originálním, obrazivým podáním pohádek klasických. Také studenti se od nás dočkají neotřelého přístupu – klasická díla nejsou vizualizací původních dramat či románů, ale výpovědí o tom, jak se k jejich obsahům stavíme my.


Bohužel nevíme o žádných akcích. Vy ano? Tak ji přidejte!





Adresa: Záhřebská 468, 12000 Praha