Stanice přírodovědců Dům dětí a mládeže hl. m. Prahy

Volnočas, Praha

Stanice přírodovědců je střediskem Domu dětí a mládeže hl. m. Prahy. Nabízí volnočasové aktivity pro děti a mládež se zaměřením na přírodní vědy a chovatelství. Nachází se v parku Sacre Coeur na Smíchově (5 min. chůze od metra Anděl nebo zastávky MHD Arbesovo nám.), areál je domovem desítek druhů živočichů.

Specializací střediska jsou chovy exotických plazů (např. krokodýl nilský, kajman trpasličí, leguán nosorohý, bazilišek zelený), které jsou doplněné o zástupce obojživelníků a ryb (např. arowana dvojvousá, axolotl mexický, piraně). Na jaře a na podzim pořádáme vlastní výstavy, které představují naše chovy, které doplníme do zajímavých celků (z minulých ročníků: ucelená expozice ocasatých obojživelníků žijících v ČR, "šípové žáby" včetně nejjedovatější žáby světa phyllobates terribilis).

 Pro zájmové vzdělávání a pořádání volnočasových aktivit je využíváno zázemí kluboven vybavených pro výuku (laboratoř biologie, chemie, klubovna s drobnými savci, ptáky a klubovna terarijních živočichů), venkovní areál s voliérami a výběhy, skleníky s bohatou expozicí rostlin, tropické terárium a další prvky (vlastní včelín, prosklený výukový úl, bylinkovou zahrádku, hmyzí hotel, zastavení naučné stezky s ukázkami ptačích budek, krmítek a geologickou expozicí).

 V roce 2014 slaví Stanice přírodovědců DDM hlavního města Prahy kulaté výročí 60 let od svého založení.



Bohužel nevíme o žádných akcích. Vy ano? Tak ji přidejte!




Kontakty:

www.ddmpraha.cz

222 333 861

priroda@ddmpraha.cz


Adresa: Drtinova 199, 15000 Praha