NATURAL CENTRUM, s.r.o.

Volnočas, Výletní místo, Jihlava

NATURAL CENTRUM sídlí v prostorách bývalého Besedního domu a snaží se svou činností na tuto tradici navázat. Nabízí obyvatelům Jihlavy a celé Vysočiny komplexní nákupní, stravovací a osvětové služby v oblastní zdravého životního stylu.

Historie: S podnikáním jsme na poli zdravé výživy začali v roce 1998, kdy jsme v prvním patře postranní jihlavské uličky  otevřeli prodejnu racionální výživy a čajů. Rozšiřující se sortiment a zájem zákazníků si po 6 letech  vynutil přestěhování do nových, větších a komfortnějších  prostor. V listopadu 2004 jsme přemístili do stávajících prostor na nám. Svobody prodejnu a v dubnu 2005 se nám podařilo otevřít Restauraci zdravého životního stylu a pekárnu celozrnného pečiva. Dále jsme  v budově zřídili ekologické a informační centrum v rámci projektu AGRO ENVI.  

Stali jsme se členy Svazu ekologických zemědělců a prodejců biopotravin Pro-bio. Za svou činnost jsme v roce 2005 obdrželi od tohoto svazu a Nadace partnerství v soutěži "Česká biopotravina roku" čestné uznání v kategorii "Nejlepší bioprodejna svazu". V roce 2011 jsme byli oceněni podruhé - stali jsme se nejlepší prodejnou svazu.

V roce 2012 jsme pronajali prodejnu společnosti DEJSIBIO s.r.o.

V současné době se chceme více soustředit na provoz Restaurace zdravého životního stylu a pekárny celozrnného a kváskového pečiva. Nabízíme samoobslužný salátový bar, polední menu, zdravé moučníky, nápoje. Každý den vaříme 3 vegetariánská a 3 masová jídla. Každý den jsou k dispozici jedno až dvě  bezlepková jídla. Při přípravě pokrmů nepoužíváme žádné konzervační látky, polotovary, barviva ani chuť zvýrazňující nebo zlepšující přípravky. Vaříme z čerstvých surovin, podporujeme místní ekofarmy a snažíme se zásobovat regionáními produkty. Vracíme do jídelníčku původní a výživově hodnotné potraviny, obiloviny a  luštěniny, součástí snad každého pokrmu je vařená nebo syrová zelenina.   

V pekárně denně pečeme přes dvacet druhů celozrnného pečiva. Najdete ho v celé šíři v prodejně. Novinkou je kváskový chléb.


Bohužel nevíme o žádných akcích. Vy ano? Tak ji přidejte!





Adresa: náměstí Svobody 1373, 58601 Jihlava