JAUVAJS

Hudba, ethno, folk
Koncert irsko-skotsko-keltské hudby v českém kabátě v podání skupiny JAUVAJS! Kapela obratně balancuje na pomezí českého folku a tradiční keltské muziky a výsledek je skvěle stravitelný pro ucho českého posluchače.

Do vlastních písní i přetextovaných traditionálů se podařilo Jauvajs dostat dostatek humoru a nadsázky, které působí velice svěže. Věci jsou pojmenovávány jednoduše a jasně, nic se netváří lépe ani hůře – život je prostě barevný a velký kus jeho barevnosti se dostal i do jejich písní.

Jauvajs pravidelně vystupují v klubech i na folkových a tradičních festivalech po celé republice, z těch známých třeba: Prázdniny v Telči, Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou, Porta Plzeň i Jihlava, Beltine, Irish Cultural Festival Ostrava, Folková růže v Jindřichově Hradci, Skotské hry na Sychrově, Keltování na Vyšehradě, Country lodenica v Piešťanech, Zahrada v Náměšti na Hané… Z posledně jmenovaného si v roce 2003 odvezla prestižní cenu – Krtečka. Na Portě se Jauvajs už opakovaně objevil a kapelník Kuba Linhart tam sklidil zvláštní uznání za virtuozní hru na zobcovou flétnu. Kubovi by se mohlo přezdívat „zuřivý pištec“. Takovou kadenci nemá ani M16 ani legendární vzor 67.








Termíny