GERRY JABLONSKI and the ELECTRIC BAND

Hudba
Skotská kapela GERRY JABLONSKI and the Electric Band patří k předním blues/rockovým hudebním skupinám, kterou si okamžitě po prvních tónech zamilujete.

Je to vysoce energetická parta ze Skotska, která mísí bluesové kořeny s vlivy klasického rocku. Podle časopisu Classic Rock „má Jablonski blues v krvi“.

Každý, kdo je viděl na jevišti, musí uznat, že jsou skutečně neuvěřitelně energičtí, vizuálně vzrušující a uši blues-rockových fanoušků jenom jásají.

Kapela skládá veškerou svou hudbu dohromady a každý tak může projevit svůj pohled a um. Je asi jasné, že v kapele neexistuje něco jako ego, všichni jsou zde jen pro dobrou hudbu. Neexistuje žádné afektované chování, přikrášlování či jemnosti – energický rock n roll s nezapomenutelnými melodiemi, líbeznou harmonií a rytmickými sekcemi – naprosto osvěžující životní prožitek, který může přinést jen opravdu fenomenální výkon.

V jejich diskografii najdeme čtyři oceněná alba, přičemž poslední CD Trouble with the Blues zařadil Classic Rock Blues Magazine mezi nejlepší alba roku. Není proto žádným překvapením, že se Gerryho album stalo velmi hraným kouskem i v radiovém pořadu BBC.

Zajímavostí je, že kapela nahrává také v beatlesovském Abbey Road Studiu.








Termíny