MASOPUST KADAŇ

Volný čas
Vstupné: ZDARMA

Sobota 25. února bude v Kadani opět ve jménu nespoutané zábavy, stánkový prodej zahájen v 10.00 hodin, městem se prožene rej plný masek, který za velení dobrého vojáka Švejka (a jeho pomocníků - herců jihočeského souboru Kvelb) vyrazí ve 14 hod. z Mírového náměstí. POZOR, Moranu však letos budeme topit jinde než obvykle! Maškarní průvod se spolu s muzikanty a povozy vydá kolem Střelnice (u které se ale tentokrát nebude zastavovat) na Nábřeží Maxipsa Fíka pod Kadaňský hrad, kde se nachází půjčovna lodiček Zajícův převis. Tam Švejk vypluje na Ohři a všichni návštěvníci se budou moci hezky po nábřeží rozprostřít a dobře vidět i slyšet, až bude Švejk Moranu házet do vody. Takže nezapomeňte – pokud budete chtít letos spolu s námi zavolat jaro, nečekejte u mlýna, ale v části nábřeží pod Kadaňským hradem.

Poté se masopustní rej vrátí zpět na náměstí, kde budou moci návštěvníci pokračovat v gastronomických hodech. Při nich se bude podávat jak pivo a slivovice, tak sladké koláče a podobné dobroty, které bude možno zapíjet i medovinou nebo svařeným vínem.

Bohatý program myslí i na děti!

Součástí programu bude dětský stan stojící na náměstí u Sloupu Nejsvětější Trojice. Probíhat zde budou dvě dětské dílny s názvem Masopustní maska a Pohádka na zip. K tomu bude hrát kapela BrassBand. K vidění budou komedianti a zastoupen bude i trh všeho možného zboží. Perličkou masopustního dne pak bude starý, krásný, dřevěný kolotoč, který přijede do Kadaně společně se starodávným ruským kolem.

To vše Vás samozřejmě čeká ve stylu Rakouska-Uherska a 1. republiky. A pozor – nemusíte být jen pasivními diváky. Nejvíce nás potěší, pokud přijdete v maskách i Vy!





Účinkují

Švejk c.k. Šraml, jihočeský soubor Kvelb, BrassBand





Termíny