Zimní setkání čtenářů Poselství Grálu v Moravském krasu

Kurzy, vzdělání, konference

Srdečně Vás zveme na zimní setkání čtenářů Poselství Grálu.

 

Setkávání ve Sloupu, pořádané Kruhem Grálu v Brně, chtějí přivést dohromady zájemce o Abd-ru-shinovy knihy a myšlenky z různých koutů naší země a nabídnout kvalitní program sestávající z přednášek a moderovaných diskusních skupin na praktická témata ze života ve spojení s odpočinkem v přírodě.  Účastníci si odvážejí vedle mnoha podnětů a zážitků mnohdy i nová přátelství a inspiraci pro vlastní život.

 

Ubytování je zajištěno v komfortním a čistém tříhvězdičkovém hotelu v alpském stylu v srdci Moravského krasu. K dispozici jsou převážně dvoulůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením, jak s manželskými, tak s oddělenými postelemi, k dispozici jsou však i jednolůžkové či vícelůžkové pokoje. Hotel je v oblasti vyhlášen úrovní kuchyně. Představu o hotelu si lze učinit z internetové stránky: http://www.staraskola.cz/.

 

Součástí ceny je plná penze od páteční večeře do nedělní snídaně, lze se ale domluvit i na jiném rozsahu i speciálních požadavcích, jako je například vegetariánská strava. Program setkání probíhá v seminárních prostorách hotelu.  V závěru setkání zveme všechny účastníky do Brna na pobožnost v té podobě, jak ji ještě za života ustanovil autor Poselství Grálu. Všechny body programu jsou zcela dobrovolné a jsou v ceně pobytu.

 

Program setkání  (příp. změny vyhrazeny)

 

Pátek 3. února 2017

18:00 Večeře

19:00 Zahájení, úvodní informace

19:30 Přednáška MUDr. Jana Paloučka: Hledání radosti

 

Sobota 4. února 2017

Od 7:00 Snídaně

8:00 Ranní čtení z Poselství Grálu

9:00 – 12:00 Dopoledne se rozdělíme do dvou skupin, které se budou zabývat následujícími tématy. V rámci odpoledního programu se v rámci skupin vyměníme tak, aby každý měl možnost zúčastnit se obou skupin.

  • Láska, strach, odpuštění – Miniseminář Radany a Jana Zubatých

Duševní stav každého člověka je provázen silnými citovými prožitky. Prospěšné citové stavy a myšlenky nás mohou míjet nebo jim můžeme jít v ústrety. Destruktivní způsob smýšlení nás může ovládat, nebo se s ním můžeme naučit pracovat. V rámci tohoto bloku si ukážeme způsoby, možnosti, jak rozpoznat a zastavit škodlivé myšlení a citová rozpoložení, která směřujeme k druhým, ale často i k sobě. Zaměříme se na různé podoby strachů a obav a jak je proměnit v sílu, která neškodí, ale pomáhá.

Klíčem k pochopení pojmu lásky nám budou Ježíšova slova: „Miluj bližního svého, jako sebe sama.“ Na praktických příkladech a společnou prací se pokusíme proniknout do podstaty těchto slov. Ona jsou i klíčem ke schopnosti odpouštět.

  • O pomoci druhým i sobě  Miniseminář Ivany a Jana Paloučkových

Potřeba pomáhat druhým je odkazem, který si každý z nás nese v sobě. Jeho naplňování nás obohacuje, činí šťastnými, dává našemu životu vysoký smysl. Je to jediná možnost, jak dosáhnout pravé lidské zralosti a vnitřně vyrůstat k té výši, na níž člověk není již poután pozemskou vinou. Přestože nás tomuto umění nemůže nikdo naučit, je dobré si uvědomit, že pomoc má svá pravidla, má-li přinášet prospěch oběma stranám. Proto se budeme zamýšlet nad následujícími otázkami:

Kdo nám v životě nejvíce pomohl?

Je třeba pomáhat každému?

Jak poznat, kde pomáhat, jakým způsobem, do jaké míry?

Jaký je smysl slov: „Pomoz si sám, a bude ti pomoženo.“

Může pomoc vysilovat?

Je možné pomáhat někomu v oblasti, v níž sami máme nedostatky?

Co všechno potřebujeme k tomu, abychom mohli pomáhat?

 

12:00 Oběd

13:00 Odjezd ke Skalnímu Mlýnu, prohlídka Punkevní jeskyně.

16:30 – 19:30 Odpolední blok pracovních skupin (vedených manželi Zubatými a Paloučkovými)

19:30 Večeře

20:15 Moderované fórum pro otázky, názory, podněty účastníků

 

Neděle 5. února 2017

Od 7:00 snídaně

9:00 Odjezd do Brna

10:30 Pobožnost ve stánku Světla v Brně (Jilemnického 2, Brno-Husovice)

11:00 Rozloučení a rozjezd

 

Setkání má omezenou kapacitu 30 míst, proto přijímáme přihlášky jen do naplnění. Přihlásit se můžete na emailové adrese info@poselstvigralu u paní Ing. Podešvové.  S příp. dotazy se můžete obracet také na pořadatele Václav Kazdu na tel. č. 702 036 022.

 

Celková cena, sestávající z ubytování na dvě noci, plné penze od páteční večeře do nedělní snídaně a programu včetně vstupu do Punkevní jeskyně, je 1950 Kč.  Po potvrzení přijetí přihlášky z naší strany prosíme o uhrazení účastnického poplatku na bankovní účet Kruhu Grálu Brno: 225487702/0300, VS 03022017.

 

Těším se na Vás a na celé setkání, věříme, že obohatí všechny zúčastněné.

 

Za přípravný tým: Michaela a Václav Kazdovi, tel. 702 036 022

https://poselstvigralu.cz/

https://www.facebook.com/events/1815353562063381/





Účinkují

Za přípravný tým: Michaela a Václav Kazdovi, tel. 702 036 022





Termíny