S Janem A. Novákem o osudu templářů

Volný čas

Čtvrtek 26. ledna v 16.00 – 17.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava

 

Spisovatel, publicista a novinář Jan A. Novák se po studiích věnoval mimo jiné potápění a fotografování pod vodou. Fascinují ho záhadné a nevysvětlitelné jevy. Nejprve publikoval časopisecky a později autorsky připravil celou řadu knih, jejichž tematika se týká především záhad, ale najdeme mezi nimi také literaturu faktu, populárně naučné publikace a sci-fi. Na osobní setkání se můžete těšit ve čtvrtek 26. ledna od 16.00.

 

Templáři, Zednáři a další tajné společnosti v Čechách a ve světě

Osud řádu templářů, jehož se báli i panovníci, jitří fantazii dodnes. Proč se nechal zlikvidovat a kam se poděly jeho obrovské majetky? Mnozí věří, že vše se přelilo do organizací ještě mocnějších. Dlouhé prsty zednářů sahají do vlád, finančnictví i podsvětí. Dějinná úloha je přisuzována i jiným tajným společnostem, třeba iluminátům.

Jan A. Novák je spisovatel, publicista, novinář a fotograf zabývající se především popularizací vědy a techniky, záhadami, historií a přírodou. Vystudoval střední průmyslovou školu jaderné techniky a vysokou školu zemědělskou, pracoval v Ústavu vědeckotechnických informací pro zemědělství a lesnictví. Současně se věnoval potápění a fotografování pod vodou, publikoval v časopisech Živa, Lidé a země a vydal první knihu (Potápěči bez moře, Albatros). Roku 1988 nastoupil jako redaktor časopisu Potápěč, po roce 1989 vystřídal několik deníkových a časopisových redakcí, z nichž většina existovala jen krátce (Občanský deník, Český deník, Telegraf, Prostor, Národní listy, Lidová demokracie). Po zániku posledního z nich pracoval 4 roky v MF Dnes a od roku 2006 až 2011 v Hospodářských novinách - v obou případech jako redaktor příloh se specializací na vědu, techniku, ekologii a historii. Nyní působí ve svobodném povolání, spolupracuje s několika redakcemi, provozuje vlastní web Novákoviny. Je autorem mnoha knih, jejichž téma se týká především záhad. Píše také literaturu faktu, populárně naučné publikace a sci-fi povídky.

 

Po celý měsíc leden bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce 5. KNIHA ZDARMA  - Čím VÍCE knih nakoupíš, tím větší SLEVU máš. Akce platí do 31. 1. 2017.

Během měsíce ledna se zúčastněte slosování o vstupenky do Staré arény.

Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas









Termíny