Mistryně historických příběhů Jaroslava Černá

Volný čas

Středa 18. ledna v 16.00 – 17.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava

 

Její zájem osciluje mezi literární dráhou, na níž je velmi úspěšná, a širokou oblastí duchovna. Zajímá ji psychologie i sociologie, věnuje se ezoterice. I když původně začínala jako sociálně-právní pracovnice, a kromě toho působila ve školství, dnes dosáhla mistrovství jako autorka historických příběhů s romantickými prvky. Kde čerpá inspiraci? Co ji nyní nejvíce zaměstnává a jaké knihy ještě touží napsat? 18. ledna od 16.00 se na vás spolu s Jaroslavou Černou těšíme v DOMĚ KNIHY.

 

Václav IV., sám sobě nepřítelem

Pro milovaného syna Václava IV. najde nevěstu jeho otec – císař Karel IV. Volba padne na Johanku Bavorskou, ta vyhovuje jeho politickým ambicím. Mladá nevěsta se s prostředím pražského dvora dobře sžívá, ale po Karlově smrti se mladý pár ocitá v nelehké situaci: ona se snaží být dobrou královnou a manželkou, ovšem nevyzpytatelnému Václavovi se nedaří navázat na panování velkého císaře.

Santini

Jan Blažej Santini Aichel si od dětství připadá osamělý, protože kvůli tělesné vadě nezapadá mezi vrstevníky. I v dospělosti jej však čekají těžké zkoušky. Postupně pochopí, že co mu bylo na jedné straně ubráno a odepřeno, se mu vrací v podobě neuvěřitelných vizí staveb plných fantazie.

 

Jaroslava Černá se narodila v roce 1959 v Hranicích na Moravě, kde absolvovala gymnázium, poté vystudovala Sociálně právní školu v Ostravě. Více než deset let byla zaměstnána jako sociální pracovnice na MÚ v Hranicích. Po doplnění kvalifikace na PF v Olomouci a stážích v zahraničí učila na soukromé střední škole, později se věnovala soukromé výuce angličtiny a zároveň vydala svůj první román (2006). Zajímá se o historii, ezoteriku, psychologii, sociologii, záhady zaniklých civilizací. V současné době se věnuje především psaní historicko-ezoterických románů, výkladu karet, čínského orákula I ť-ing. Je regresní psychoterapeut. Je vdaná, má dva dospělé syny, žije v lázních Teplice nad Bečvou u Hranic na Moravě, kde s manželem provozují masážní a relaxační studio. 

 

Po celý měsíc leden bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce 5. KNIHA ZDARMA  - Čím VÍCE knih nakoupíš, tím větší SLEVU máš. Akce platí do 31. 1. 2017.

Během měsíce ledna se zúčastněte slosování o vstupenky do Staré arény.

 

Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas! 









Termíny