Daniela Kovářová odhalí Smrt v justičním paláci

Volný čas

Pondělí 16. ledna v 16.00 – 17.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava

 

Spisovatelka, advokátka a bývalá ministryně spravedlnosti zná justiční prostředí velmi dobře a neváhá se jím inspirovat ve svých knihách. Podle ní je celý komplex budov Městského soudu v Praze tak tajemné místo, že si přímo říká o spáchání vraždy. Hostem besedy bude soudkyně Krajského soudu v Ostravě JUDr. Simona Pittermannová.

 

Smrt v justičním paláci

V budově Městského soudu v Praze je nahlášena bomba. Předseda soudu nechá budovu vyklidit, a když se po důkladné prohlídce zaměstnanci vrátí do svých kanceláří, objeví v kanceláři předsedy mrtvého soudce. Vzápětí umírá další soudní zaměstnanec. Napínavý kriminální příběh z atraktivního prostředí, jehož rozuzlení má jako většina podobných vyprávění původ v mezilidských vztazích. Autorka v něm ukazuje dobrou znalost justičního prostředí i pochopení pro lidské slabosti. Na stránky své desáté knihy opět přivádí dvojici hrdinů, kterou čtenáři znají z její poslední detektivky Mrtvá z golfového hřiště.

Daniela Kovářová, česká spisovatelka, advokátka a bývalá ministryně spravedlnosti pocházející z Ostravy. Od dětství píše povídky a básničky pro své blízké, dramatizuje a vypráví příběhy, které zažívá, pozoruje kolem sebe nebo o nich sní. V šestnácti letech objevila svět sci-fi a pod jeho vlivem psala nejprve povídky tajemné, vědeckofantastické, odehrávající se v jiných světech, strašidelné, až hororové. Od té doby také publikuje v časopisech a antologiích. Daniela Kovářová je vdaná, provozuje advokátní kancelář v Praze zaměřenou na rodinné problémy, vede časopis Rodinné listy, vyučuje právo na Vysoké škole mezinárodních a veřejných vztahů v Praze a etiku pro advokátní koncipienty, spolupořádá Pražský právnický podzim. Pravidelně se v denním tisku a v médiích vyjadřuje k justiční a rodinné problematice. Bohatá je také její odborná publikační činnost zaměřená na rodinné a dědické právo. Je tiskovou mluvčí Obce spisovatelů ČR a členkou České asociace autorů detektivní literatury (AIEP) a Mensy ČR.

Po celý měsíc leden bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce 5. KNIHA ZDARMA  - Čím VÍCE knih nakoupíš, tím větší SLEVU máš. Akce platí do 31. 1. 2017.

Během měsíce ledna se zúčastněte slosování o vstupenky do Staré arény.

 

 

 









Termíny