Carnival Youth / LV

Hudba
Lotyšská indie čtyřčlenná kapela Carnival Youth je jedna z nejúspěšnějších nových kapel nejen z Lotyšska, ale z celého Pobaltí, což dokazuje i cena The European Border Breakers na Eurosonic 2016. Carnival Youth letos v Praze vystoupili v Café V lese a 18.ledna 2017 se do Prahy vrátí a odehrají koncert ve Futurum Music Baru.
Sound Carnival Youth míchá nápadité melodie, energii rockové hudby a neotřelé nápady – lyrické skladby a indie hity ztělesňují nadšení kapely a jejich lásku k hudbě. Jejich talent září nejen na deskách, ale i při jejich dynamických vystoupeních. Jejich nova deska “Propeller” připomíná Wolf Parade, Temples a Arctic Monkeys.
Od svého založení v roce 2012 Roberts Vanags, Aleksis Lurins, Edgars Kaupers a Emils Kaupers vydali celkem tři desky – EP “Never Have Enough”, debutové LP “No Clouds Allowed”, za které v Lotyšsku získali ocenění v roce 2014, a druhé album “Propeller”, které vyšlo v dubnu 2016. Všechny tři desky jim přinesly celoevropskou popularitu a uznání kritiky.
Carnival Youth zahráli na “NME Club Night” v KOKO v Londýně, vystoupili na mnoha festivalech, jako The Great Escape (VB), Sziget (Maďarsko), Positivus (Lotyšsko), Open’er Festival (Polsko), Reeperbahn (Německo), Eurosonic (Holandsko) a další. Jejich písničky z “No Clouds Allowed” hráli ve svých pořadech Steve Lamacq (BBC 6 Music), John Kennedy (XFM) a Chris Hawkins (BBC 6 Music).








Termíny