Zuzana Komůrková ví, jak připravit chutné a zdravé jídlo pro celou rodinu a neomezuje se

Volný čas

středa 14. prosince v 16.00 – 17.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava

Zuzana Komůrková od dětství ráda pomáhala v kuchyni. S pomocí babičky se naučila připravovat klasické a kvalitní jídlo a pochopila, že vaření není jen povinnost, ale i skvělý způsob ventilu veškerého stresu. Z klasického „všežravce“ se dostala k vaření jídel z rostlinných surovin a bez masa. Hlouběji se ponořila do tajů výživy a zkoumala, jaký vliv má výživa na fungování těla. Proč někomu chutná maso a jinému zase „nevoní“? V určitých etapách vyzkoušela téměř všechny výživové směry a sledovala změny. Uvědomila si, že každý je jiný a každý by měl především naslouchat svému tělu. Zuzana Komůrková se ráda podělí o své zkušenosti a nápady i s vámi. Těšíme se na setkání ve středu 14. prosince16.00 v DOMĚ KNIHY KNIHCENTRUM.cz.

 

Výživou ke změně

Recepty v kuchařce jsou vegetariánské zkrátka proto, že ten, kdo maso jí, zvládá i jeho přípravu. Bezlepková je z toho důvodu, že přemíra lepku v naší stravě není z jejího pohledu nic zdraví prospěšného. Kniha je rozdělena do 6 skupin a u receptů najdete také tipy, jak připravit jídlo s lehkou obměnou pro vegana nebo co přidat pro masožravce.

 

Zuzana Komůrková

Vaření a pečení podle nejrůznějších receptů ji provází už od dětství. Velice ráda si dává nové cíle, poznává zajímavé chutě a originální způsoby přípravy jídel. Rodina a přátelé jsou její velkou oporou, degustátory i motivací. Vegetariánství a veganství začala hlouběji vnímat díky manželovi, který byl dlouhá léta vegan i vegetarián. Jelikož sama maso jí, nebyla zpočátku příprava vegetariánských či veganských chutných a vyvážených jídel snadná. Poslední roky pracuje s celiaky a lidmi s nesnášenlivostí lepku a pomáhá jim zejména po praktické stránce stravování.

 

K výživovému poradenství je od zdravého vaření už jen malý krůček. Zjistila i sama na sobě, že správnou stravou a životosprávou dokáže předejít civilizačním onemocněním a celkově ovlivnit a ozdravit organismus. Velice ráda vaří, peče kváskový chléb a jí. Občas i nezdravě. Vyvažuje to cvičením hatha-jogy, prací na zahrádce, humorem a dobrou náladou ve společnosti lidí, které má ráda. Spolupracuje s magazínem www.prozeny.cz, www.vitalia.cz, časopisem Vitae, Zdravou 5.

 

Během měsíce prosince se zúčastněte slosování o vstupenky do Národního divadla moravskoslezského.

Po celý měsíc prosinec bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce 5. KNIHA ZDARMA  - Čím VÍCE knih nakoupíš, tím větší SLEVU máš. Akce platí do 31. 12. 2016.

Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

 

 









Termíny