KOUZELNÝ SVÁTEČNÍ ČAS V TŘEBONI

Volný čas, Hudba, Pro děti, Turistika

Prožijte nezapomenutelné chvíle adventu, Vánoc a Nového roku v kulisách historického třeboňského náměstí pod rozzářeným vánočním stromem, při koncertech, divadelních představeních, se skleničkou svařeného vína nebo punče na adventních trzích. Zastavte se na chvíli a prožijte příjemné chvilky pohody v Třeboni.

 

Tipy z nabitého adventního programu

 

Čertovské rojeníčko

 

Čtyři desítky čertů, démonů a dalších pohádkových bytostí z bavorských lesů dorazí v sobotu 3. prosince  na třeboňské Masarykovo náměstí. Na první pohled strašidelní lesní duchové v huňatých kostýmech, ale nikomu neubližují, i když je doprovází tajuplná vřava, divoké výkřiky, tlumené bubnování a rej čarodějnic kolem planoucího ohně. Přijedou i obří andělé z českobudějovického divadla Kvelb. Pro děti budou připraveny tvůrčí dílny, kde si vyrobí čertíky a Mikuláše. Kluci a holčičky, kteří přijdou v čertovských a mikulášských kostýmech, dostanou sladkou odměnu. Čertovské rojeníčko v 15 hodin zahájí koncert jihočeské folkové kapely Bonsai č. 3.

 

Adventní koncert Zuzany Stirské a Fine Gospel Time

 

Sbor patnácti zpěváků, harfa, trubka, klavír, bicí a sólistka- Zuzana Stirská, takové je obsazení koncertu v Divadle J. K. Tyla v pátek 9. prosince od 19.30 hod. Připraven je pestrý repertoár - klasické koledy, známé vánoční písně v moderních i netradičních úpravách, rytmické a svižně provedené gospely, které určitě strhnou všechny diváky.

Předprodej TIC Masarykovo náměstí.

 

Betlém se rozrostl

 

Vloni poprvé obdivovali mnozí návštěvníci třeboňského Masarykova náměstí nový dřevěný betlém. Jeho autorem byl Jan Hanz Štěbeták ze Strmilova. K dřevěným sochám Panny Marie a židovského tesaře Josefa v životní velikosti, Ježíška a zvířátek, dřevosochař letos vyrobil ještě tři krále. Třeboňský betlém bude instalován u vánočního stromu od 10. prosince do 6. ledna.

 

Živý betlém

 

V jednom z hlavních křesťanských míst ve Svaté zemi, v severoizraelském Nazarethu v údolí řeky Jordán, podle Nového zákona oznámil archanděl Gabriel Marii narození Ježíše Krista. Tento známý vánoční příběh odvyprávějí 21. prosince od 17 hodin na Masarykově náměstí Borovanští betlémáři. V opravdovém betlémě nebudou chybět hlavní protagonisté této biblické legendy – mladá Panna Marie, židovský tesař Josef a Ježíšek, ale ani andělé, pasáčci, tři králové a živá zvířata.

Vstup zdarma.

 

Novoroční ohňostroj 2017

 

Jen na Masarykově náměstí sleduje novoroční ohňostroj každý rok téměř deset tisíc diváků. Další tisíce nadšeně upírají oči k rozzářené obloze v okolí města, o třeboňském ohňostroji se totiž vypráví široko daleko. Nejprve si ale ti, kteří přijdou l. ledna na náměstí, poslechnou koncert českokrumlovského sboru Bellaria. Tisícovka nejrůznějších světelných efektů otevře nebe u Světa úderem 18. hodiny.









Termíny