"Mým kořenům" / Milli Janatková Trio - benefiční koncert na podporu projektu

Hudba, world music, acoustic
O projektu "Mým kořenům": www.hithit.cz/milli

Milli Janatková je multitalentovaná hudebnice a výtvarnice pocházející z Mělníka. Věnuje se malbě, zpěvu, hře na kytaru a písním na pomezí žánrů. V roce 2008 získala stipendium na Universidade de Évora v Portugalsku. Za své album „Proměna“ v roce 2013 získala čtyři nominace na americké ceny nezávislé hudby The Independent Music Awards a dvě nominace na Tais Awards. V současné době pracuje na autorském projektu „Mým kořenům“.

Marek Novotný je vynikající pianista, skladatel a aranžér, který studoval jazz na University of Massachusetts v USA. V roce 2007 získal roční stipendium norské vlády na University of Stavanger v Norsku. Jeho album „Leland Dream“ bylo velmi pozitivně přijato. Vytvořil také Jazzovou Symfonii pro symfonický orchestr a jazzový kvintet. V roce 2016 s úspěchem prezentoval sólový koncert v Českém rozhlase.

Petr Tichý je vynikající kontrabasista s bohatými zkušenostmi. Vystudoval Konzervatoř Jaroslava Ježka, hudební vzdělání si dále doplňoval u slavného Jaromíra Honzáka na jazzovém oddělení pražské HAMU. Hraje na elektroakustický kontrabas vlastní konstrukce zhotovený mistrem houslařem Jiřím Petlachem.

Na koncertě Milli s kolegy představí bohatý repertoár složený z písní na pomezí žánrů. V triu bude také uveden projekt „Mým kořenům“ a písně Milli pratety, úspěšné česko – americké autorky s poutavým osudem, Věry P. Kistler. Koncert zaujme hravostí i vtipnou komunikací mezi muzikanty i publikem. Spojení citlivého hlasu a rytmů Milli, bravurní Markovy a Petrovy hry vás uvolní a pobaví.

Foto Jan Přibylský








Termíny