Výstava "Barevná radost z hor" - práce klientů Domova Maxov

Výstava

3. 9. 2016 otevře městské muzeum Františkovy Lázně letošní poslední výstavu. Své obrazy a keramiku představí klienti sociálně terapeutických dílen Domova Maxov pod názvem Radost z hor

Díla 4 autorů přibližují nálady, pocity a sny dospělých mužů s mentálním postižením. Vypovídají o vidění světa, touze po rodině, harmonii, přátelství či okouzlení přírodou nebo technikou, které mnozí neumějí vyjádřit slovy.

Pánové nevystavují příliš často, ale jejich obrazy bývají rozebrány již během vernisáže. Nenechte si proto ujít zahájení výstavy 23. 9. v 16 hodin ve výstavním sále muzea. Všichni autoři se již několik měsíců na svůj velký výlet do Františkových Lázní těší. Na vernisáži budou přítomní a bude to prý velká slavnost. Tak jim pomozme vytvořit krásnou atmosféru, kterou si jistě zaslouží.

 

Čestným hostem vernisáže bude Františka Barborka Pošmourná, která před dvěma lety vydala knihu svých deníků. Její kouzelné povídání bude číst herečka Západočeského divadla v Chebu – Jarmila Šimčíková. S hudebním dárkem vystoupí žákyně ZUŠ Járy Cimrmana ve Františkových Lázních – Magdalenka Branžovská.

 

Výstava je prodejní a kromě obrazů a keramiky budou v prodeji i další výrobky z Domova Maxov – svíčky, korálky, košíky, tkané výrobky, tašky s motivy vystavených obrazů atd. Vše bude za autorské, tedy velmi příznivé, ceny. Součástí vernisáže bude ochutnávka bylinných sirupů z Jizerských hor.               

Výstava potrvá do konce roku 2016.

 

Irena Michaláková - kurátorka výstavy









Kontakty

www.muzeumfl.cz

Termíny