A RAW YOUTH TOUR/ Le Butcherettes

Hudba
Garážovo-punkoví Le Butcherettes jsou jako brilantní dítě surrealisty Luise Buñuela a bouřlivé rockové ikony PJ Harvey. Pod vedením pětadvacetileté zpěvačky, kytaristky a klavíristky Teri Gender Bender jsou písničky Le Butcherettes a jejich divoké koncerty často přirovnávány ke Karen O, Patti Smith, Bikini Kill a celé řadě dívčích kapel. Kapela vydala na podzim loňského roku na Ipecac Recordings své třetí album A Raw Youth a letos s ním brázdí světová pódia. 3. října se na ně může těšit i pražské publikum, neboť si na tento den naplánovali koncert do Lucerna Music Baru.
Díky svým elektrizujícím koncertům dostali možnost hrát po boku takových skupin, jako jsou The Flaming Lips, The Mars Volta, Iggy Pop & the Stooges, Faith No More, The Melvins, Jane’s Addiction, The Deftones, Queens of the Stone Age, the Yeah Yeah Yeahs, The Dead Weather a The Melvins, a vystupovat mimo jiné na festivalech Coachella, Lollapalooza, Corona Capital Festival, Fun Fun Fun Fest a Sonar Festival.
Přes své vytížení Le Butcherettes vydali celou řadu kritikou chválených desek. Jejich debutové EP Kiss & Kill z roku 2009 bylo nominováno na Best New Artist a Best Punk Record na mexických Indie-O Awards, jejich druhé album Cry Is For the Flies (2014) získalo titul Best Punk/Garage v roce 2015. Všechna tři alba Le Butcherettes produkoval Omar Rodriguez-Lopez (At The Drive In, The Mars Volta, Bosnian Rainbows). Na jejich deskách hostují Iggy Pop, Shirley Manson z Garbage a Henry Rollins.








Termíny