Hledáte kulturní zážitek pro celou rodinu? Přijeďte na zámek do Světlé nad Sázavou

Volný čas, Pro děti, Turistika

Na zámku ve Světlé probíhá třetí turistická sezona. Pro návštěvníky jsou připraveny čtyři prohlídkové okruhy, kde si zajisté přijdou na své malí i velcí. Pro dospělé nabízíme okruh zaměřený na historické evropské sklo, který se nachází v interiérech barokního křídla zámku či okruh s historickými hodinami, obrazy a sochami, který je situován v nejstarší části zámku, a to v renesančním křídle. Pro děti je připravené modernizované Království panenek a také okruh Na Sázavě plný pověstí, strašidel a nadpřirozených bytostí.

 

V přízemí jižního křídla zámku se nachází kavárna Ladurée, která nabízí kromě kvalitní kávy a nejrůznějších zákusků i dětský koutek pro děti. Posedět můžete v příjemném interiéru nebo na zámeckém nádvoří.

 

Na zámku jsou také k dispozici  zámecké apartmány zařízené v zámeckém stylu.

 

Na zámek navazuje upravený anglický park o rozloze 18 ha s kaskádami rybníků, upravenými cestičkami, lavičkami, altány…

 

Na letní sezonu 2016 zámek opět připravil hodně kulturních akcí.

 

Po celou sezonu se budou uskutečňovat noční zámecké prohlídky, při nichž návštěvníci navštíví různá zákoutí zámku, která jsou při běžných prohlídkách nepřístupná. Netradiční prohlídky se uskuteční 27. 8. (v rámci Hradozámecké noci) a 10. 9. (v rámci Dní evropského dědictví). 24. 09. – tradiční Svatováclavská pouť. Na přelomu listopadu a prosince proběhne třetí ročník charitativní akce Stromeček splněných přání, ve kterém pomáháme dětem z vybraného dětského domova zpříjemnit Vánoce.

 

Zámecké expozice jsou přístupné od června do září každý den kromě pondělí, v květnu a říjnu o víkendech. Od listopadu do dubna jsou prohlídky možné na objednávku. Více informací na www.zameksvetla.cz nebo facebook.com/zameksvetla, info@zameksvetla.cz, tel.: 778 075 588.









Termíny