Svět Tomáše Bati v Muzeu Grévin

Výstava, Volný čas, Pro děti

Tomáš Baťa je ve světě považován za jednoho z největších Čechů, přesto se o něm u nás ví jen málo. K letošnímu 140. výročí jeho narození uspořádala Nadace Tomáše Bati road show, která vyvrcholí otevřením speciální expozice v Muzeu Grévin, kde od 1. srpna 2016 bude k vidění pověstná Baťova kancelář.

Tomáš Baťa – člověk, který věřil, že díky své službě zákazníkovi dokáže obout celý svět. Sen Tomáše Bati nepřestává fascinovat ani v současnosti a mnozí hledají cesty, jak jej dosáhnout. Navíc má Muzeum Grévin k Baťovi blíže než by se na první pohled zdálo a to nejen díky jeho voskové soše. Na stejné adrese, kde dnes sídlí muzeum, otevřel Baťa v roce 1934 svůj další obchodní dům v Praze dle návrhu významného architekta Josefa Gočára.

Kancelář Tomáše Bati byla v rámci putovní výstavy poprvé představena letos při prvomájových oslavách ve Zlíně. Následně navštívila města v Česku i na Slovensku, putovala tři měsíce a od srpna bude mít své místo v muzeu voskových figurín Grévin v Praze. Výstava nabídne doprovodný program pro děti i dospělé. Děti si budou moci vyzkoušet repliky dobových her či výrobu „skutečné boty“. Návštěvníci se dozvědí zajímavé informace ze života Tomáše Bati. Po celou dobu expozice bude také vyhlášena soutěž o nejzajímavější fotografii z kanceláře Tomáše Bati.









Termíny