Top týden - Jindřichův Hradec

Výstava, Volný čas, Hudba, Sport, Pro děti, Turistika

Již pošesté pořádá Jindřichův Hradec v rámci projektu Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska akci s názvem TOP Týden. Týden plný aktivit a kulturních zážitků letos proběhne v týdnu od 30. července do 7. srpna 2016.

 

Vzhledem k tomu, že se v minulých letech Hradečákům a návštěvníkům města podařilo díky tomuto projektu např. vytvořit nebo překonat hned tři české rekordy, letos v tomto směru nebude TOP Týden jiný a další nový pokus o rekord zahájí i letošní TOP Týden dne 30. července. Pokus o rekord bude v letošním roce navazovat na celokrajské marketingové téma jižní Čechy olympijské a hradečáci i návštěvníci se letos pokusí vytvořit živé olympijské kruhy.

 

Pondělní scéna 1. srpna nabídne návštěvníkům výstavu Petr Novák 70. a koncert Inflagranti v kapli sv. Maří Magdaleny. Úterý 2. srpnabude patřit příznivcům filmů. Po celý den budou snímky pro děti i dospělé promítány v kině KD Střelnice. V příznivé počasí doufají pořadatelé akce s názvem Středa u vody v aquaparku na sídlišti Vajgar, která proběhne 3. srpna.

 

Ve čtvrtek a pátek budou pro dospělé i děti připraveny v Domě gobelínů tvořivé dílny pro dospělé i děti. Páteční večer pak zakončí na náměstí Míru koncert známého hudebního seskupení Těžkej Pokondr. V pátek 5. srpna startuje v Muzeu fotografie a moderních obrazových médií oblíbené fotografování v historických kostýmech, které bude probíhat až do neděle 7. srpna. V sobotu 6. srpna se mohou těšit hlavně děti i jejich odvážní rodiče na hudební program na náměstí Míru. Kašpárek v rohlíku je česká divadelně hudební skupina a podruhé zavítá do Jindřichova Hradce se svým celorepublikově známým bejbypankovým projektem. Na kašpárkův program naváže další Letní koncert.

 

Závěrečný den celého TOP Týdne bude patřit oblíbené tradiční pouti Porcinkule v centru města, ale chybět nebude ani pouť Porciunkule v klášterním kostele či Promenádní koncert na náměstí Míru.

 

Termín: 30. července až 7. srpna 2016









Kontakty

www. jh.cz

Termíny