"Výstava "Tomáš Třeštík— 5 let a 6 měsíců—1670 fotek— 1 balkón"

Výstava

DIALOG JESSENIUS PŘIPRAVIL V KARLOVÝCH VARECH UNIKÁTNÍ VÝSTAVU BALKONOVÝCH FOTOGRAFIÍ TOMÁŠE TŘEŠTÍKA

 

Slavnostní zahájení výstavy se uskuteční v neděli 3. července od 16.00 hodin v galerii Na ochozu ve Vřídelní kolonádě se účastí významných hostů filmového festivalu, jehož doprovodného programu je součástí.  Vybrané snímky zachycující známé osobnosti i obyčejné lidi na balkóně bytu Tomáše Třeštíka zde budou k vidění až do konce července.

 

Jakub Kohák, Aňa Gaislerová, Lucie Bílá, Jiří Bartoška, Eva Zaoralová a řada dalších známých osobností české hudby a filmu, ale třeba také pošťák nebo instalatér a stovky dalších jednotlivců i skupin se v průběhu uplynulých téměř šesti let vystřídalo u zábradlí balkonu Tomáše Třeštíka. Více než 2458 lidí zachytil objektivem svého fotoaparátu, aby vytvořil unikátní sérii snímků, jejichž vybraná část bude v průběhu letních prázdnin vystavena v Karlových Varech pod příznačným názvem „Tomáš Třeštík – 5 let a 6 měsíců, 1670 fotek a 1 balkon.“

 

„Výstavu jsme se rozhodli uspořádat a využít pro dobrou věc,“ uvádí ředitelka Dialogu Jessenius Michaela Tůmová a dodává: „S přispěním Tomáše Třeštíka a společnosti NEMOS Group tak můžeme využít její výtěžek pro realizaci speciálního projektu pro šíření osvěty v desítkách středních škol přímo v Karlovarském kraji.“

 

Galerie Na ochozu je přístupná veřejnosti každý všední den od 10 do 18 hodin. Vstup je zdarma. Fotografie si zde návštěvníci mohou prohlédnout do konce srpna. Výstava probíhá pod záštitou hejtmana Karlovarského kraje JUDr. Martina Havla a je realizována za podpory společnosti NEMOS Group. „Projekty společnosti Dialog Jessenius jsou nám blízké a cením si osvěty, kterou v oblasti vážných onemocnění realizují, vždyť prevence zachraňuje lidské životy. A právě radost ze života je na fotografiích Tomáše Třeštíka vidět,“ uvedl David Soukup, předseda představenstva skupiny NEMOS.

 

A právě život, radost a síla osobností na fotografiích Tomáše Třeštíka

 

TOMÁŠ TŘEŠTÍK se narodil v roce 1978 do rodiny dokumentaristky Heleny Třeštíkové a architekta Michaela Třeštíka. Živí se jako reportážní a reklamní fotograf a je známý díky rozsáhlé balkonové sérii fotografií, práci pro časopis Reportér či díky fotografiím hrdinů dokumentárních filmů své matky – René, Katka.

 

DIALOG JESSENIUS o.p.s.

Obecně prospěšná společnost Dialog Jessenius vznikla v roce 2009 s cílem rozšířit informovanost široké veřejnosti o závažných onemocněních, jejich průběhu a léčbě a tím zlepšit komunikaci mezi zdravotníky a pacienty i mezi pacienty a rodinnými příslušníky.

K hlavním projektům patří publikace edukativních DVD pod souhrnným názvem Průvodci onemocněním, která mají pomoci pacientům s onkologickým onemocněním překonávat těžkou životní situaci a připravit je na to, co je při léčbě čeká. Kampaň Ruce na prsa se zaměřuje na osvětu, prevenci a motivaci veřejnosti k zodpovědnému přístupu k vlastnímu zdraví a životu.

Více na www.dialog-jessenius.cz

 

 

 

 

NEMOS Group

NEMOS Group je poskytovatelem kvalitní a komplexní zdravotní péče. Provozuje Nemocnici Sokolov, Nemocnici Sušice, sítě lékařských ambulancí Nemos Ambulance v Karlovarském kraji a je vlastníkem Nemocnice Ostrov a polikliniky NEMOS v Karlových Varech.

Součástí silné zdravotnické skupiny je také Oční klinika NEMOS, Nadační fond RESTART, NEMOS Optik a nezdravotnické subjekty, mezi které patří apartmány Engadin na Božím Daru, Nemos Cafe, Nemos Net, Sportpark Ostrov a Restaurace Henriette v Sokolově.









Termíny