Koncert - Tobě a nám, Anežko Česká

Volný čas, Hudba

Brněnská katedrála na Petrově zažije 12. listopadu v 19.30 světovou premiéru hudebního projektu k oslavám sametové revoluce a svatořečení Anežky České s názvem Tobě a nám, Anežko Česká. Unikátní koncertní projekt Tobě a nám, Anežko Česká, který je zároveň světovou premiérou, chce podtrhnout význam události, na jehož počátku bylo svatořečení Anežky České papežem Janem Pavlem II.. To podle některých historiků významně přispělo k pádu komunistického režimu. Slavnosti by se měl účastnit i první český polistopadový premiér a jeden z vůdců sametové revoluce Petr Pithart.

 

Na komponovaném hudebním večeru se v režii nejvýznamnějšího českého divadelního režiséra J. A. Pitínského představí přední herečky českého uměleckého života. V trojroli Anežky České mají vystoupit Marta Issová, Daniela Kolářová a Vlasta Chramostová. Dramatické výstupy doplní monumentální skladby Oliviera Messiaena v podání Tomáše Thona, představí se gregoriánský chorál souboru Schola Gregoriana Pragensis pod vedením Davida Ebena a také pěvecký sbor Vox Iuvenalis.

Lístky budou v předprodeji v prodejně Donum na Petrově, v Domě pánů z Lipé na náměstí Svobody a nebo na telefonním čísle 723 962 343.

 





Účinkují

Vlasta Chramostová, Daniela Kolářová, Martha Issová a další

Další dokumenty k akci

  




Termíny