AFROBEATZ

Hudba

Afrobeatz - rytmické lekce pro začátečníky a mírně pokročilé

 

Kurzy jsou určeny všem, kteří mají zájem objevit či prohloubit svůj rytmický a obecně muzikální potenciál. Společně se zaměříme na provázanost tělesného pohybu a rytmu a pochopení různých rytmických forem pomocí vokalizace. Hlavní náplní výuky pak bude aplikace správné techniky hry na djembe a basové bubny prostřednictvím tradičních západoafrických rytmů.

 

Africká hudba obecně představuje pozoruhodnou formu živé komunikace, která vyžaduje od všech hráčů koncentraci, naprostou uvolněnost a pobyt v přítomnosti. Poznávání odlišných hudebních principů, které se zde uplatňují, může výraznou měrou přispět k obohacení našeho „západního" chápání hudby. Půjdeme zkrátka zpět ke kořenům...

 

Afrobeatz kurzy vedou společně Tereza Pešková (Marimba Mama, ex-Posmrtné zkušenosti) a Tomáš Kerle (Marimba Mama, Pararingapatam) - dva hudebníci s bohatými zkušenostmi, kteří se intenzivně věnují hře na rozmanité rytmické nástroje (djembe, basové bubny, bicí, rámové bubny, marimby atd.). Díky této své životní zálibě se již několikrát vypravili do rozmanitých zemí jako je Západní Afrika, Indonésie či Indie, aby načerpali bezprostřední inspiraci pro svou hudební tvorbu. Oba dva se rovněž zabývají výukou hry na bubny v rámci vlastních rytmicko-pohybových workshopů a pořádáním teambuildingových akcí.

 

Začátečníci

Kde: Kulturní centrum A-Real

Bubenská 1536/43, Praha 7 - Holešovice

(naproti vchodu do lezeckého centra Mammut)

Kdy: každou středu 18:00-19:30

 

Cena: 200 Kč (+ 50 Kč půjčení djembe - nutno předem rezervovat)

 

Mírně pokročilí

Kde: Prostory OA Kollárova 5

Praha 8 - Karlín

Kdy: dvě soboty v měsící každých čtrnáct dní (začínáme 5. září)

čas: 11:00-14:00

 

Cena: 380 Kč

 

Přihlášky, info a rezervace nástrojů:

  1. sms na tel: 724 271 277

  2. mail: afrobeatz@seznam.cz

 





Další dokumenty k akci

  




Termíny