Koncert lidí dobré vůle - Velehrad 2016

Volný čas, Hudba

Již 17. rokem se letos na Velehradě uskuteční oslavy Dne věrozvěstů Cyrila a Metoděje, jejichž cílem je postavit most mezi všemi lidmi dobré vůle.

Dvoudenní oslavy přináší každoročně bohatý program. První den oslav 4. července probíhají akce, hry, soutěže a interaktivní workshopy pro děti i dospělé. Těšit se můžete na projekty jako Aktivity pro životní prostředí v Archeoskanzenu v Modré, Soutěž ve fotbalových dovednostech a pingpongový turnaj s Orlem, Ruční přepisování Bible, Mezinárodní setkání vozíčkářů či zajímavé výstavy a vernisáže v prostorách Stojanova gymnázia. Soutěživým dětem i dospělým je určena fotografická soutěž. Součástí nabitého programu budou také hry, kvízy a soutěže pro malé i velké, dětská představení nebo interaktivní workshopy.

Oslavy prvního dne každoročně vyvrcholí slavnostním koncertem Večer lidí dobré vůle. Během koncertu se divákům představují charitatviní projekty, které mají návštěvníci koncertu i diváci u televizních obrazovek možnost podpořit. Letos mohou všichni přispívat prostřednictvím DMS VELEHRAD na: sirotčinec při klášteře svatého Antonína z Hormizdu ve městě Al - Qush, zdravotní centrum jezídů Medical Point ve městě Sinjár a Nadační fond ADIUVARE

Koncertem provází Barbora Černošková a Filip Tomsa.

Sedmnáctý ročník Dnů lidí dobré vůle přivítá na Velehradě Jiřího Suchého, Jitku Molavcovou a kapelu divadla Semafor, slovenskou zpěvačku Janu Kirschner a Jelena, houslistu Pavla Šporcla a samozřejmě i stálici velehradských oslav Jiřího Pavlicu s Hradišťanem. Koncert bude v přímém přenosu vysílat Česká televize a Český rozhlas Dvojka.

 





Účinkují

Jiří Suchý

JitkuaMolavcovoá

Kapela divadla Semafor

Jana Kirschner

Jelen

Pavel Šporcl

Jiří Pavlica s Hradišťanem

Barbora Černošková

Filip Tomsa





Termíny