Zdravá výživa pro každého

Divadlo

„Zdravá výživa ovlivňuje náš vzhled, naše chování i výkonnost,“ tvrdí nejvlivnější česká expertka v oblasti zdravého životního stylu, zdravé výživy a přístupu ke zdravotní péči.

 

PharmDr. Margit Slimáková je česká dietoložka, bloggerka a propagátorka zdravé výživy. Promovala z farmacie na Farmaceutické fakultě Univerzity Karlovy s diplomovou prací o stravování dětí. Rigorózní zkoušku z Klinické farmakologie, Lékárenství a sociální farmacie složila na Farmaceutické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě, načež jí byl udělen titul PharmDr.

Po 10 letech v zahraničí (USA, Německo, Čína) se vrátila zpět do ČR, kde se nyní věnuje především osvětě v oblasti výživy a veřejného zdraví. Píše články na vlastním webu, blogu a natáčí videa na youtube kanálu Margit.TV. Účastní se řady projektů a veřejných debat. Publikuje v tisku a televizi.

Zaměřuje se zejména na zdravé stravování ve školách, problematiku zdravého stravování, biopotraviny, GMO (geneticky šlechtěných potravin) a aktuální poznatky vědy z oblasti stravování a zdravého životního stylu a prosazuje tzv. Zdravý talíř.

Zdravý talíř je jednoduchá a funkční pomůcka zdravé výživy. Složení talíře odpovídá moderním vědeckým poznatkům, ukazuje nejlepší cestu k udržení zdravého těla i hmotnosti, tvoří základ zdravotní prevence a podpory účinné léčby. Talíř lze používat bez omezení pro vlastní potřebu i za účelem osvěty či výuky na školách. Dodržováním doporučení dle zdravého talíře, budete zdravě jíst i bez počítání kalorií, drastických diet a hladovění. Konzumace kvalitních potravin a jídel z nich připravovaných v poměru, který odpovídá zdravému talíři, vám zajistí solidní základ zdravé výživy. Přirozené potraviny neobsahují žádná umělá aditiva ani konzervanty a poskytnou vašemu tělu všechny důležité živiny.









Termíny