Loutková akademie - interaktivní výstava - Sladovna Písek

Výstava, Divadlo, Volný čas, Pro děti, Kurzy, vzdělání, konference

Vysoké trámy Sladovny se proměnily v Loutkovou akademii - ostrov plný hry, zábavy a chuti si vše na vlastní kůži vyzkoušet. Obyvatelé loutkového světa ve vašich rukách ožijí, protože poutavý svět loutek je plný fantazie, je neomezený a nekonečný.

Loutková akademie je výstava, na které mají návštěvníci možnost se se světem loutek seznámit z mnoha úhlů. V první části se návštěvníci stanou žáky Loutkové akademie", vrátí se v čase do loutkového pravěku, zjistí, kolik druhů loutek existuje a sami si vyzkouší loutky vodit a poznávat. Také mají možnost využít dílny loutkáře a sami si malou loutku vyrobit a vystavit. Ve druhé části si potom prohlédnou profesionální práci čtyř úspěšných českých loutkových divadel - Divadla Alfa z Plzně, Malého divadla z Českých Budějovic, Naivního divadla z Liberce a Divadla Drak z Hradce Králové.

Premiéru má na výstavě stejnojmenný program pro děti, po jehož absolvování se děti stanou loutkovými odborníky, s teoretickými i praktickými znalostmi, s diplomem a hlavně se zážitkem z jiného, loutkového, světa. Divadlo Alfa v rámci své části výstavy vystavilo i scénické hodiny z inscenace Soused Kašpar - soused Škrhola, vysoké čtyři metry, se složitým vnitřním mechanismem ovládání scén.

V prostředí vytvořeném na základě pěti úspěšných divadelních představení renomovaných českých loutkových divadel zjistíte, od kdy lidstvo zná loutky, jak marionety či maňásci vypadaly v minulosti, k čemu se dříve používaly, jak se lišily od těch dnešních a jakou roli hrály ve vývoji lidstva.

V loutkové akademii uvidíte, co jste ještě neviděli. Zbouráme mantinely a nastavené šablony ve výtvarném a kreativním myšlení. Lektor, stylizovaný do šíleného profesora, vás připraví na úspěšné složení zkoušek na vysoké loutkářské škole a své umění si budete moci vyzkoušet v loutkářské dílně plné materiálu a nástrojů.









Kontakty

www.sladovna.cz

Termíny