Rožmberské veselí aneb pozvánka do časů pánů z Růže

Volný čas, Pro děti, Turistika

Oslavy 650 let Třeboně Rožmberské jsou již v plném proudu. Doslova zlatým hřebem bude výjimečná akce, kterou připravujeme na sobotu 11. června pod názvem Rožmberské veselí. A na co se můžete těšit?

 

Na odpolední historické kratochvíle pro děti i dospělé na zámeckém nádvoří. Na kostýmovaný historický průvod, který projde v podvečer centrem města, aby oznámil začátek zámecké slavnosti. Na oživené nádvoří, kde se můžete přenést do časů rožmberské renesance – uvidíte dvořany v krásných dobových oděvech, ukázky historických tanců, z nichž některé si budete moci sami vyzkoušet, a své umění vám předvedou i stateční šermíři. Slavnou dobu posledních Rožmberků připomenou také alchymisté, kteří na Třeboni laborovali stejně pilně, jako u dvora Rudolfa II. Odvážíte se ochutnat některý z jejich elixírů nebo využít možnost věštby a nahlédnout do svého osudu? Návštěvníci, kteří si koupí v předprodeji vstupné s ochutnávkou, zakusí rozmanitost dobových jídel z rožmberské kuchyně.

 

V 19 hodin vás pozve kronikář Václav Březan na procházku 250 lety vlády rodu červené pětilisté růže na Třeboňsku. Zcela jistě přijde nejen Petr Vok, ale i další Rožmberkové, aby vám připomenuli dobu, kdy se psala slavná historie jejich rodu a především Třeboně samotné. Program bude zakončen po 22 hodině ohňovým vystoupením. Vstupenky můžete zakoupit v Turistickém informačním centru. Základní vstupné zahrnuje program na nádvoří, rozšířené vstupné bude obsahovat i ochutnávky dobových jídel a nápojů. Vstupné s ochutnávkou bude možné zakoupit pouze v předprodeji, který bude ukončen 6. června. To proto, aby zámecká kuchyně stihla připravit dostatečný počet pokrmů pro vzácné hosty.

 

Přijďte s námi oslavit odkaz Rožmberků, prožijete večer plný renesančních kratochvílí a setkání se slavnou historií rodu pánů z Růže. Nechte se unést ve víru Rožmberského veselí!

 

ROŽMBERSKÉ VESELÍ

Třeboň

  • Sobota 11.6.2016
  • Velké nádvoří třeboňského zámku
  • od 16:00 kratochvíle pro děti i dospělé
  • od 18:00 hlavní program








Kontakty

www.itrebon.cz

Termíny