Hasofest

Hudba

Už se nám to blíží a již tuto sobotu 15. 8. 2009 se u třeboňského jezu uskuteční třetí ročník našeho letního festivalu plného hasičů, hudebníků a všech jejich příznivců! Jak již bývá zvykem, každý rok se snažíme festival obohatit, a tak i tentokráte bude zase o něco větší a obsáhlejší, než ty předešlé (krize nekrize!).
Hned po obědě se můžete těšit na dětský program na téma „práce hasiče", kde si děti zábavnou formou vyzkouší, co všechno toto povolání obnáší a nakonec je čeká i ochutnávka z profese zpěváka.
Hned poté se nám předvedou naši nejmladší - družstvo mladých hasičů z Hlásné Třebaně - Plamínci, s ukázkou hašení požáru.
Následovat budou ukázky dospělých - hasiči ze Zbraslavi předvedou záchranu tonoucího z Berounky pomocí motorového člunu a hasiči z Hlásné Třebaně simulaci zásahu u bouračky a následného požáru dvou osobních automobilů.
Těšit se můžete také na vozový park a techniku okolních hasičských sborů. Účast přislíbili hasiči z Letů, Litně, Mokropes a dokonce z daleké Železné Rudy!
V podvečerních hodinách začne druhá část našeho festivalu - a to ta hudební. Vystoupí kapely RH band, Flashback, Carlsbad Visitors a již známá kapela z loňska Odečet plynu.
V průběhu celého dne se můžete dále těšit na slosování vstupenek o zajímavé ceny, či na různé tématické soutěže!









Termíny