Slavnosti chřestu 2016

Volný čas, Pro děti, Turistika

Ivančické Slavnosti chřestu se mohou chlubit dlouhou tradicí a důvtipným spojením gastrozóny a vinařské zóny s příjemným kulturním programem. V roce 2016 proběhne již 22. ročník Slavností.


Gurmánský zážitek vám na Slavnostech zprostředkují vybrané restaurace, které nabídnou ve svých degustačních menu minimálně 25 variací úprav chřestu. Servírovat budou na ekologickém kompostovatelném nádobí. V loňském roce návštěvníci ocenili například hovězí burger s chřestem, chřestový quiche, sushi s chřestem a brynzové halušky s chřestem, ale ani milovníci sladkého nepřišli zkrátka – v nabídce byl například štrúdl s chřestem a jahodami, nepečený dortík z chřestu s mascarpone a jahodami nebo chřestový shake.


Každou degustační porci si i letos budete moci vychutnat ještě lépe v kombinaci s vhodným vínem, jehož nasnoubení s chřestovým pokrmem připraví moravský vinař a mezinárodní degustátor vín Pavel Chrást. Ve vinařské zóně v nádvoří ivančické radnice se můžete těšit na nejméně 20 především regionálních vinařství, v letošním roce naleznete na nádvoří radnice také brněnský FoodPark.


Čerstvý chřest si můžete na akci zakoupit a připravit si jej v pohodlí domova.


Připraven je bohatý kulturní program – zahraje a zazpívá například Marek Ztracený s kapelou, etnická kapela Čankišou, Moravanka Jana Slabáka nebo cimbálová muzika sourozenců Osičkových, i program pro děti - drátenická dílna, výroba lízátek, balónkář, skákací hrad, malování na obličej a kejklířská vystoupení.









Termíny