Dobruška FEST 2016

Volný čas, Hudba, Pro děti, Turistika

V letošním roce to bude již pošesté, kdy bude město Dobruška hostitelem víkendu plného netradičních / outdoorových her a aktivit, dobré muziky a spousty zábavy. Více než 50 animátorů se bude opět po celý pátek i sobotu věnovat seznamováním s jednotlivými hrami a aktivitami, které lze venku provozovat. Budou pomáhat s vysvětlováním pravidel, koordinací pohybů, případně budou jistit tam, kde to bude nezbytné. Festivalové brány se otevírají v pátek 17. června již v 8,00 hodin, od kdy je připraven velký zábavný program pro studenty základních i středních škol a budou otevřeny nonstop celý víkend. S nedělním polednem 19. června pak celý festival končí. A na jaký program a jaké aktivity se lze těšit tentokrát?

 

Ke stále populárnější švédské hře KUBB se tradičně přidává: americký KANJAM, finské MÖLKKY, anglická hra FREE CROQUET. Dále to budou stolní fotbálky – FOOSBALL, MICROFUTSAL a několik dalších her, kde je hlavním prvkem létající talíř: kolektivní sport ULTIMATE FRISBEE a obdoba golfu – DISC GOLF. Všechny tyto hry budou mít své sobotní turnaje, do kterých se může přihlásit a zúčastnit se úplně každý. Jde především o zábavu. Proto jsou pravidla her většinou velmi jednoduchá a lze se tedy zapojit i bez jakéhokoliv tréninku a zkoušení.

 

K dalším nesoutěžním hrám a aktivitám, které si bude možné vyzkoušet a budou prezentovány patří: slackline, speedminton, indo-board, petanque, žonglování, extrémní golf, bumper balls, spikeball, ladder golf a další. Jedním z cílů celé akce je příroda a pohyb. Snažíme se dostat lidi a děti ven. Jinými slovy - vyhnat je od počítačů a ukázat, že existují i nenáročné volnočasové aktivity, které lze snadno v přírodě i na sportovištích provozovat. A to platí pro úplně všechny generace bez rozdílu věku. Díky spolupráci s mateřským centrem Hastrmánek pak připravujeme opět velký dětský koutek, který bude nabízet programy pro ty úplně nejmenší a nejmladší návštěvníky. Festival je tedy určen mimojiné i pro rodiny s dětmi.

 

Ani v letošním roce nezapomínáme na doprovodný hudební program. Páteční večer obstará DJ Baltazar a ponese se v latinsko-amerických rytmech. Sobotní hudební festival začíná v 15,00 hodin a postupně se představí:  Madhouse Company (crossover / Dobruška),  Česká disharmonie (alternative-punk / Praha), La Grange (rock-blues / Praha), Čí je to vina? (rock / Dobruška),  ROLLING STONES revival (rock / Brno),  Public Relations (rock-electronica / Ostrava) a Maniac (punk-pop / Praha).

 

V rámci festivalu nabízíme partnerům akce možnost vystavovat, prezentovat a prodávat své výrobky, produkty a služby. Pochopitelně se snažíme o to, aby bylo vše alespoň částečně tématicky propojené s programem festivalu. Tedy se zaměřením na volný čas, outdoor a cestování. S možností o vlastní prezentaci je možné se na pořadatele kdykoliv obrátit.

 

Ke každému správnému festivalu patří pochopitelně i možnost stanování. Areál městského stadionu Václava Šperla v Dobrušce je k tomu více než příhodný. Stanová část je umístěna do klidové části areálu. Ve fotbalových kabinách se pak nacházejí umývárny, WC i sprchy. Všechny prostory, cesty i hrací plochy jsou osvětlené, takže bavit se lze opravdu téměř nonstop. Díky velkému množství velkoplošných stanů probíhá celá akce bez komplikací za každého počasí. Gurmáni se mohou těšit na celou řadu kulinářských specialit. Myšleno je totiž i na důležité občerstvení.

 

Kompletní informace nejdete na webu: www.dobruskafest.cz









Termíny